Türkeş’ten NTV bürolarının kapanmasına tepki

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarının kapatılacak olmasına tepki gösterdi. NTV’nin Türkiye’nin en çok izlenen kanalları arasında bulunduğunu ve sözkonusu büroların kapanması...

Türkeş’ten NTV bürolarının kapanmasına tepki

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarının kapatılacak olmasına tepki gösterdi. NTV’nin Türkiye’nin en çok izlenen kanalları arasında bulunduğunu ve sözkonusu büroların kapanması ile gazetecilerin işsiz kalacağını vurgulayan Türkeş, “ Özgürlüğe kilit vurmanın ilkelliğinde birleşenler, çok sesli yapısındaki öncelliği ihmal ederek demokrasiyi yozlaştıranlardır. Böylece Türkiye’de derin devletin kaynaklarını Türk basınından sansürün kaldırıldığı 1908 Hürriyetinde görenlerdir.

Yansız ve yalın habercilik anlayışının çok başarılı örneklerinin verildiği NTV, derin devlet karşıtlığımızın elimizde kalan son ajansları arasındaydı. İzmir ve Bodrum’un Arşipel Mavisinde birleşen uygar insanlarına çağdaş haberciliği çok görenlerin açıklamalarını bekliyoruz. NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarına aniden kilit vurmanın makul izahı var mıdır?

Son yılların yetiştirdiği Merih Ak gibi usta gazeteciler başta olmak üzere, NTV’nin fedakar çalışanlarına sosyal güvencenin kapılarını kilitleyen kimden, kimlerden sorup sual edebiliriz?

Kilitli kapılar ardında kalan basında güven ve sorumluluk kavramları hangi içtihat kapısıyla yeniden kazanılır ve kesintisiz hale getirilebilir? NTV’nin İzmir ve Bodrum bürolarını kapatanlardan basın emekçilerini rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz”dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.