“Türkeş’in mezarına da mı siyah çelenk bırakacaksınız”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyarekt eden MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in torunu Onurhan Homriş, Saatcı’ya deste olurken, “ Başbuğ’un mezarını da mı siyah çelenk bırakacaksınız”...

“Türkeş’in mezarına da mı siyah çelenk bırakacaksınız”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyarekt eden MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in torunu Onurhan Homriş, Saatcı’ya deste olurken, “ Başbuğ’un mezarını da mı siyah çelenk bırakacaksınız” dedi.

Demokratikleşme paketine atıfta bulunarak ‘tek dil’ vurgusu yapmak için hazırladığı Türkçe ve Kürtçe karışık Kurban Bayramı ilanları ile Türkiye gündemine oturan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. MHP Genel Merkezi’nin bu çıkışı sonrasında genel merkezin tutumunu yanlış bulan partililer tarafından sahiplenilen Başkan Saatcı’ya bir destekte Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in torunu Onurhan Homriş’den geldi.

Astırdığı afişlerle, partisinden ihracı istenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya Fethiye ve bölge halkının yanı sıra partililerden de destekler çığ gibi büyüyor. Gündemi yakından takip eden ve bayram tatili nedeniyle Fethiye’de bulunan Merhum Başbuğ Alparlan Türkeş’in torunu Onurhan Homriş, Başkan Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Kendisiyle tanışmak için ve son yaşanan olaylarda ailesi ile birlikte Saatcı’ya olan desteklerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Onurhan Homriş, “Saatcı’yı daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” dedi.

“Daha iyi yerlerde görmek istiyoruz”

Saatcı’yı İstanbul’dan takip ettiklerini söyleyen Onurhan Homriş, “Bizler Ankara ve İstanbul’dan kendisini takip ediyoruz. Behçet Saatcı, MHP’nin en başarılı belediye başkanlarından bir tanesidir. Tanışma fırsatı bugüneymiş. Fethiye halkının da Başkanımızı çok sevdiğini biliyoruz. İnşallah başarıları daim olsun. Başkanı destekliyor, kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Saatcı:Ziyaretiyle onur verdiler

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Her şey den önce bizi onurlandırdılar, şeref verdiler. Rahmetli Alparslan Türkeş’imizin torununun İstanbul’dan Fethiye’ye gelip, işlerini yarıda keserek bizleri ziyaret etmesi bizim için büyük onurdur. Bu aslında onun karakterini gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Ailesi ve kendisine iyi bayramlar diliyorum” dedi.

“Türkeş’in mezarına da mı siyah çelenk bırakacaksınız?”

MHP Genel Merkezi’nin “kırmızı çizgilerimiz” diyerek partiden ihraç istemine ve Fethiye Belediyesi’ne siyah çelenk göndermesine Başkan Saatcı’nın yanıtı “Rahmetli Başbuğ döneminde 1979’da Başbuğumuz Kürtçe bir dergi çıkartmıştı. O zaman gidip Rahmetli Başbuğumuzun mezarına da mı çelenk koyacaklar. Var mı böyle bir şey” olmuştu.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.