Turkcell’in Muğlalı Kardelen’i projeye kabul edildi

Turkcell’in Kardelenler projesinden destek alarak orta okul ve üniversiteyi tamamlayan, şu anda da yüksek lisans eğitimine devam eden Muğlalı Meltem Karataş’ın okuma azmi Avrupa kapılarını araladı.  Yaptığı başvuruyla...

Turkcell’in Muğlalı Kardelen’i projeye kabul edildi

Turkcell’in Kardelenler projesinden destek alarak orta okul ve üniversiteyi tamamlayan, şu anda da yüksek lisans eğitimine devam eden Muğlalı Meltem Karataş’ın okuma azmi Avrupa kapılarını araladı.  Yaptığı başvuruyla Avrupa Gönüllü Hizmetler Projesi’ne kabul edilen Karataş,  Finlandiya’da 7 ay boyunca hem İngilizce dil eğitimi alacak hem de Avrupa Birliği projelerine destek verecek.

Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde yürüttüğü “Kardelenler” projesi kapsamında burs alarak eğitim hayatını sürdüren Muğlalı Meltem Karataş Avrupa Gönüllü Hizmetler Projesi’ne katılmaya hak kazandı.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olan ve şu anda aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam eden Karataş, program kapsamında 7 ay boyunca Finlandiya’da hem Avrupa Birliği projelerinde gönüllü çalışmalarda bulunarak kendini geliştirme imkanı yakalayacak hem de İngilizce dil eğitimi alacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül proje ile ilgili olarak verdiği bilgide; Turkcell olarak insanımıza ve ülkemize değer yaratacak birçok sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Bunlar arasında en uzun soluklusu olan Kardelenler projesiyle 2000 yılında önemli bir eğitim seferberliğini hayata geçirdik. Çeşitli nedenlerden ötürü okuyamayan kız çocuklarımızı desteklenmenin, güçlendirmenin ve onlara yatırım yapmanın son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. 15 yıldır büyük bir heyecan ve duyarlılıkla sürdürdüğümüz projemiz sayesinde birçok Kardelenimiz bugün avukat, doktor, mühendislik gibi mesleklerle kendi ayakları üzerinde durarak herkese ilham veriyor. Şu ana kadar verdiğimiz burs sayısı toplamda 100.000’i geçti.  Proje dahilinde bugüne kadar 30.000 kız öğrenciye Turkcell bursu verildi,  liseden 17.000, üniversiteden de 2000 kız öğrencimiz mezun oldu. Ayrıca kısa zaman önce projemizin kapsamını biraz daha genişleterek engelli ve üniversite öğrencisi olan 100 Kardelenimiz’in de eğitimine destek olmaya başladığımız için son derece mutluyuz. Proje ortaklarımız ÇYDD, TOG ve TESYEV işbirliğinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan bu önemli projeyi geliştirmeye ve ülkemizin dört bir köşesindeki kız çocuklarımızın yanında olmaya büyük bir gayretle devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.