Türkan: “Doğu, 3. Sınıf siyaset yapıyor”

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Murat Karayalçın katılımlı konferansın başında CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu’nun AK Parti’yi hedef alan konuşmasına AK Parti’den cevap gecikmedi. İlçe...

Türkan: “Doğu, 3. Sınıf siyaset yapıyor”

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Murat Karayalçın katılımlı konferansın başında CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu’nun AK Parti’yi hedef alan konuşmasına AK Parti’den cevap gecikmedi. İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan parti binasında yaptığı açıklamada başta CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir olmak üzere eski ilçe başkanları ve CHP’de siyaset yapan daha pek çok isimle siyaset arenasında seviyeli bir yarışın içinde olduklarına dikkat çekerek Emrah Doğu’nun 3. Sınıf bir siyaset anlayışıyla hareket ettiğini dile getirdi. İl olması istenen Fethiye ile büyük Fethiye’den bir ilçe daha ortaya çıkarılması konularını birbirinden ayıramadığını ve ilçelerin sınıf farklarını kendi standartlarıyla karıştırdığını ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, ‘’Bir dönem Ankara’da belediye başkanlığı yapmış ve hiçbir kalıcı eser bırakamamış bir CHP yöneticisinin Fethiye’de verdiği Yerel Yönetimler temalı konferans münasebetiyle CHP Fethiye İlçe Başkanı’nın gazetelere verdiği demeç, bu arkadaşların bu işten ne kadar anladıklarını gösteriyor’’ dedi.

Daha tecrübeli kaymakam

İlçelerin 1. Sınıftan 6. Sınıfa kadar kategorilere ayrılığı ve kaymakam atamasından idari yapılanmaya kadar bir çok farklılıklar getiren bu yapılanma yarışa nereden başladığınızı da gösterir ifadelerini kullanan Mustafa Ali Türkan ‘’İlk defa ilçe olan yerlerin genellikle 4. Sınıf ve üzeri kategorilerde yer aldıkları halde Milletvekilimiz Ali Boğa’nın girişimleri sonucu Seydikemer İlçemiz 3. Sınıf ilçe olarak belirlenmiştir. Bu daha tecrübeli kaymakam demektir, bu daha geniş idari yapılanma, daha çok mali imkan, daha çok istihdam demektir. Ama muhalefet partisi ilçe başkanı bunları bile bilmeden sadece kelime oyunlarıyla basit siyaset yapmaktadır. Fethiye’nin il olması ayrı konudur. Fethiye’den yeni bir ilçe doğması başka konudur. Fethiye bünyesinden 3. Sınıf bir ilçenin çıkması Fethiye’nin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir.’ dedi.

Boğa, Kuvayı Milliye torunu

CHP ilçe başkanının ‘’Yakasında çakma Yahudilik cesaret madalyası taşıyanlar yakasında İstiklal Madalyası taşıyan insanın oyuyla uğraşıyorlar’’ gibi ne dediği belli olmayan, saçma ve duygu karmaşası yaratmaktan öte gitmeyen sözlerini kendisine iade eden Türkan, İstiklal Kahramanı arıyorsa Milletvekilimiz Ali Boğa’nın Fethiye Kuvayı Milliye Milis Kuvvetleri Komutanı olan dedesi Aliman Ağa’ya baksın. Bu ülkenin gerçek kahramanlarının nerede olduğunu o zaman görür ve aklı başına gelir. Bu ülkenin gerçek sahibi Türk Milletidir ve o millet %50 gibi bir oyla Ak Parti’yi iktidar yapmıştır. CHP, bu basit söylemleriyle Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır. “Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak” için çaba göstermek ve çalışmak yerine günlük, basit ve 3. Sınıf düşünce düzeyinde bocalamaktadırlar.

Gündem saptırıyorlar

Vekilimiz Ali Boğa tıpkı dedesinin İtalyan Güçlerine ayak bastırmadığı bölgenin ve ülkenin kalkınması için mücadele vermektedir. Ona laf söyleyenler önce konuk ettikleri ve Ankara için bir dikili eser bile bırakamayan konuklarına baksınlar’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’ni başkanlık sistemine bağlayan CHP ilçe başkanının gündem saptırdığını ve bilgisizliğiyle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını da söyleyen Türkan, ‘’Şimdiye kadar Türkiye’de büyük şehir mi yoktu? Büyükşehir uygulaması zaten vardı. Yeni yasayla bu uygulama daha çağdaş ve daha güncel hale getirilmiştir. Gelişen Türkiye’nin ve gelişen Yeni Muğla’nın ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir. Büyükşehir Belediyesini yönetmeyi gözüne kestiremeyen bu “3. Sınıf zihniyet” çareyi çamur atmakta ve hedef saptırmakta bulmaktadır.’’dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.