Türk Sinemasının 100. Yılı Bodrum’da kutlandı

Sinemaseverlere filmlerle dolu keyifli günler yaşatan 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın Gala gününde Türk Sinemasının 100. yılı da coşkuyla kutlandı.22 - 27 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri...

Türk Sinemasının 100. Yılı Bodrum’da kutlandı

Sinemaseverlere filmlerle dolu keyifli günler yaşatan 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın Gala gününde Türk Sinemasının 100. yılı da coşkuyla kutlandı.

22 - 27 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri Haftası, Gala gecesi ile bu yıl için sinemaseverlere veda etti.  Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarine ve Magazin Gazetecileri Derneği'nin destekleriyle düzenlenen 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası Gala gecesi, Trafo Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon'un ev sahipliği yaptığı ve kırmızı halıların serildiği Gala gecesinde Yeşilçam emekçileri yer aldı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarine işletme sahibi Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun'un yanı sıra Yeşilçam'ın önemli isimlerinden Selda Alkor, Yüksel Aksu, Yılmaz Köksal, Erdal Özyağcılar, Yılmaz Guruda, Serpil Çakmaklı, Suzan Avcı, Türker İnanoğlu, Murat Şeker ve Şükrü Avşar olmak üzere çok sayıda sinemasever katıldı. Galaya katılan Türk sinemasının emektarlarına teşekkür plaketleri verildi.

“Dondurmam Gaymak” filmi ile tanınan ünlü Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu’ya ise “Muğla’da böylesi 100 yılda bir yetişiyor” adlı özel bir ödül verildi. Gecede Onur Ödülü Türker İnanoğlu’na, Emek Ödülleri ise Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Altan Gördüm, Fikret Hakan ve Erdal Özyağcılar’a verildi. İnanoğlu ve sanatçılara ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon takdim etti.

“Sanatın tüm dallarını Bodrum’da yaşatmaya çalışıyoruz”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geceye katılan ve 4.Bodrum Türk Filmleri Haftası’na ilgi gösteren, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, sanatçılara ve sinemaseverlere teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası’nı Bodrum Belediyesi olarak gönülden destekliyoruz. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu güzel haftamız çok daha geniş kitlelere yayılacaktır. Bunun için desteklerimizi sürdüreceğiz. Ben sanata ve sanatçıya hep destek veren bir belediye başkanı olmuşumdur. Biliyorsunuz zor günler yaşadım ve bu süreçte en büyük destekçilerimden biri de aydın ve sanatçı dostlarım oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sanatın tüm dallarını Bodrum’da yaşatmaya çalışmak en büyük gayelerimizden biridir. Çünkü Bodrum sadece deniz-güneş-kum üçlüsünden ibaret değil; Bodrum yerel değerleriyle, kültürüyle, sanata ve sanatçıya verdiği özenle yaşayan, medeniyetin kalesi olan, çağdaş uygarlık düzeyinde dünya barış topluluğu gibi yaşayan canlı bir organizmadır. Bodrum’a değer katacak, Bodrum’un adını tüm ülkemize ve dünyaya duyuracak etkinliklere hem Bodrum Belediye Başkanı olarak hem Mehmet Kocadon olarak elimden geldiğince destek olmaya hazırım.”

Gala için yaptırılan ve üzerinde “Türk Sinemasının 100’üncü yılı” yazan pasta da sahneye tahtırevan ile getirildi. Pastayı Yeşilçam emektarları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte kesti.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.