Turizmde bayram bereketi

Bayram öncesi ve sırasında Marmaris’te otellerde doluluk oranının yüzde yüzlere vardığı bildirildi.  Otellerde doluluk oranı yüzde yüzü bulurken şehirlerarası otobüslerde koltuklar da dolmuş durumda. Marmaris’te sezona...

Turizmde bayram bereketi

Bayram öncesi ve sırasında Marmaris’te otellerde doluluk oranının yüzde yüzlere vardığı bildirildi.  Otellerde doluluk oranı yüzde yüzü bulurken şehirlerarası otobüslerde koltuklar da dolmuş durumda. Marmaris’te sezona kötü başlayan esnaf dört gözle Ramazan Bayramını bekleyen esnaf bayramda bir nebze olsun nefes alacak.

Oteller doldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, Ramazan Bayramı’nda Marmaris’e büyük bir talep olduğunu ifade ederek, “Marmaris’te nitelikli yatakları satamama gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten nitelikli yataklar şu anda ve bayram sürecinde dolu durumdadır. Talep de oldukça fazla durumda. Bu talebin nerden geldiğini sorarsanız aslında biz iç pazara gerekli önemi vermiyoruz. Ancak Bodrum, Kuşadası, Antalya doldu en son da Marmaris doldu. Bütün her tarafın dolması bizim için de iyi bir süreçtir. Kurban Bayramı da 15 Ekim’e denk geliyor ve sezonun uzayacağını umuyoruz. Sezon aslında normal başladı. Ama bu artış beklenen karı da beraberinde getirmedi. Umarım müşterinin arttığı bu dönemlerde karımız da artar. Marmaris esnafı, acenteler ve oteller de umarım para kazanırlar buna çok ihtiyacımız var. Genel olarak gelen turistler bu bayramda 6 ve 3 gün arasında kalacaklar. Harcamalar ortalama aynıdır” dedi.

Otelciler memnun

Elegance Hotel Yiyecek İçecek Müdürü Ümit Kızıl , otellerinin şu an dolu olduğunu ancak oluşacak boşluklarda yerli turistleri otellerinde ağırlayabileceklerini ifade etti. Kızıl, “Bayramlar son yıllarda yaz sezonuna denk geldiği için zaten yabancı misafirlerimize sattığımız yüksek bir doluluk oranı var. Türk misafirlerden çok yabancı misafirlerimiz var. Boşluk olduğu zaman otelimizde onları da Türk misafirlerimize açıyoruz. Bayram Marmaris’te hizmet veren apart ve otellerimiz tamamıyla dolu diyebiliriz. Bu rakam yüzde 98-99’lara ulaşmış durumdadır” diye konuştu.

Otobüsler ek sefer düzenliyor

Marmaris şehirlerarası terminalindeki otobüs firmalarını yetkilileri otobüslerin tamamen dolu olduğunu ve seferlerin dolu şekilde devam ettiğini söylediler. Firma yetkileri bayram haftası boyunca seferlerin bu şekilde devam etmesini beklediklerini ifade ettiler. Firma yetkilileri, “Bayramın iyi geçeceği birkaç gün önceden belli oldu. Araçlarımız dolu gidip dolu geliyor. Özellikle gelişlerimizde çok büyük artış var. Bunun yanında ilave seferlerimiz de var. Hiç kimse endişelenmesin araçlarımız yolcularımız olduğu sürece çalışacak ve ek seferler konulacaktır. Tüm umudumuz bu bayrama kaldı. İnşallah geri kalan 40 gün bizim ve esnafımızın yüzünü güldürür” dediler.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.