“Turizmde akıl tutulması”

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, Ölüdeniz Kumsalı’nın kiralanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Turizmde akıl tutulması bu olsa gerek” dedi.Tirli açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:“Dünyanın...

“Turizmde akıl tutulması”

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, Ölüdeniz Kumsalı’nın kiralanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Turizmde akıl tutulması bu olsa gerek” dedi.

Tirli açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Dünyanın göz bebeği olan Fethiye Ölüdeniz kumsalı Muğla valiliği tarafından özel bir şirkete kiralanmasından sonra başlayan para kazanmaya dönük çalışmalar sonucu göz bebeğimiz ölüdeniz in son durumuna halktan tepkiler geldi.

TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliği ve Fethiye Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu,korunması gereken sit alanı olan ölüdeniz kumsalında çevre kirliliği yapan bu kaçak yapının yıkılmasını halkımız talep etmektedir.

Özel çevre koruma alanlarının özelleştirilmemesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Turizm sezonu başlangıcında böyle olmamalıydı Kumsallarımız cafe barlara değil halkımızın kullanımına acık olmalıdır.”

Konunun hukuk sürecinin başladığını söyleyen Tirli,  “Muğla Valiliğinin hukuk süreci beklenmeden kaçak imarsız olan bu yapının kardırılmasını dünya harikası Ölüdeniz’in imajının korunarak yeniden dünyanın en güzel plajları listesine girmesi için çalışmalar yapılmasını halkımızın ve misafirlerimizin talebidir.”dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.