Turizmci umutlu hazırlanıyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2016 yılında turizmde büyük kriz yaşayan Türk turizminin bu yıl Rus turistler sayesinde toparlanarak 2018'e moralle girmeye hazırlandığını söyledi.Türkiye Otelciler...

Turizmci umutlu hazırlanıyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2016 yılında turizmde büyük kriz yaşayan Türk turizminin bu yıl Rus turistler sayesinde toparlanarak 2018'e moralle girmeye hazırlandığını söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Bayık, peşpeşe yaşanan krizlerin ardından Rus turistler sayesinde biraz olsun nefes alan Türk Turizm sektörünün 2018 turizm sezonuna umutlu bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Turizm sektöründe toparlanmanın başladığını belirten Bayık; “Turizm sektör temsilcileri, 2015 yılında Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi ilişkilerin bozulmasına, bunun sonucu olarak da hem Antalya, hem de Türk turizm kriz yaşanmasına yol açtığını belirttiler. Türkiye ile Rusya arasındaki kriz nedeniyle 2016 yılında Türkiye’ye Rus turist gelmedi. İki ülke liderlerinin devreye girmesi sonucu 2017 yılında Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler de düzelmeye başladı. Bunun sonucu olarak 2016 yılında Türkiye’ye gelmeyen Rus turist bu yıl fiyatların düşmesi sonucu adeta Türkiye’ye akın etti.

Rus turistle moralini düzelten Türk turizm sektörü Avrupa’da kaybettiği pazarlarda yeniden yapılanma sürecine girdi. Bunun meyvelerini de almaya başladı. İngiltere pazarı bir hayli büyüdü. “ diye konuştu.

Bayık, toparlanma sürecinin devam ettiğini ve Türk Turizm sektör temsilcilerinin yeni sezonu umutlu bir şekilde hazırlandığını ve diğer yandan tanıtım faaliyetleri ve rezervasyon çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.