Turistler havadan geliyor

Muğla’ya 7 aylık dönemde gelen 1 milyon 672 bin turistin 1 milyon 405 bini Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanları yoluyla geldi.Yıllık 3 milyon yabancı turist ağırlayan Muğla, AB ülkelerindeki ekonomik kriz, Arap yarımadasındaki...

Turistler havadan geliyor

Muğla’ya 7 aylık dönemde gelen 1 milyon 672 bin turistin 1 milyon 405 bini Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanları yoluyla geldi.

Yıllık 3 milyon yabancı turist ağırlayan Muğla, AB ülkelerindeki ekonomik kriz, Arap yarımadasındaki karışıklıklara rağmen, geçen yılın Temmuz ayına göre yabancı turist sayısında yüzde 1 oranında artış sağladı. Muğla’ya Temmuz ayı sonu itibari ile 1 milyon 672 bin 566 turist giriş yaparken, geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 651 bin 354 turist giriş yaptı. 2012 yılı sonunda Muğla’yı ziyaret eden toplam yabancı turist sayısı 3 milyon 132 bin 475 kişi idi.

İngiltere Pazarında gelişme

Muğla’ya gelen yabancı turistlerin yarısını oluşturan İngiliz turist sayısında 2011 ve 2012 yıllarında bu ülkedeki ekonomik krizi nedeniyle düşüş yaşanmıştı. İngiltere’den gelen turist sayısında bu yıl artış yaşandığı açıklayan Muğla İl kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, “AB ülkelerinin birçoğu ekonomik kriz ile boğuşuyor. Bunlardan İngiltere Muğla’nın en büyük pazarı konumunda. Son iki yılda İngiliz turist sayısında önemli düşüş yaşanmıştı. Fakat bu yıl İngiliz pazarından gelen turist sayısında artış başladı. Bu yılsonu itibari ile daha net olarak ortaya çıkar” dedi.

İngilizler ilk sırada

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısında ülkelere göre İngilizler 699 bin 252 kişi ile ilk sırada yer alırken, Rusya Federasyonu 129 bin 452 kişi ile ikinci, Almanlar 103 bin 158 kişi ile üçüncü, Fransa 76 bin 129 kişi ile dördüncü ve Belçikalılar 66 bin 23 kişi ile beşinci sırayı paylaştı.

Yükü havalimanları çekiyor

Türkiye’de İstanbul ile birlikte iki havalimanına sahip tek il konumundaki Muğla’da, Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanları turist girişinde önemli yere sahip. Dalaman Dış Hatlar Terminali 7 ayda 878 bin 552 turisti Muğla’ya taşırken, Geçen yıl faaliyete geçen Milas-Bodrum Dış Hatlar Terminalinden 7 ayda 526 bin 999 turist giriş yaptı. Geri kalan 267 bin 15 kişi ise, Marmaris, Bozburun, Bodrum, Mantarburnu, Fethiye, Datça, Güllük, Turgutreis ve Yalıkavak deniz gümrük kapılarından giriş yaptı.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.