Turistler bando ve lokum ile karşılandı

Milas Bodrum Havaalanı Dışhatlar terminaline Corendon firmasına ait uçak 180 yolcusuyla ilk inişini yaptı. Yolculara havaalanında sürpriz karşılama töreni düzenlendi ve turistler bando ve Türk lokumuyla karşılandı.Uluslararası...

Turistler bando ve lokum ile karşılandı

Milas Bodrum Havaalanı Dışhatlar terminaline Corendon firmasına ait uçak 180 yolcusuyla ilk inişini yaptı. Yolculara havaalanında sürpriz karşılama töreni düzenlendi ve turistler bando ve Türk lokumuyla karşılandı.

Uluslararası iki havalimanına sahip Muğla’ya yılın ilk turist kafilesi gelmeye başladı. Geçen yıl hizmete giren Milas Bodrum Dış Hatlar Terminali’ne Corendon firmasının ilk uçağı 180 yolcuyla iniş yaptı. Uçak piste iniş yaptığı sırada sürpriz yapılarak itfaiye araçlarının apronda su kemeri oluşturmasıyla karşılandı.

Corendon firması ile Milas Bodrum havalimanına iniş yapan yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin, havalimanını yap-işlet-devret modeli ile işleten Mondial firmasının genel müdürü Ciuseppe Russo, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gökmerdan, Bordum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt karşıladı.

Vali Şahin karşıladı

Gelen 180 yolcu giriş işlemlerinin ardından önce bando tarafından karşılandı. Yolcular aprondan çıkış yaptıkları esnada hostesler tarafından ikramda bulunuldu. Turistlere Türk lokumu, şarap, nazar boncuğu ve yiyecek ikramında bulunuldu. Yolcuları çıkışta karşılayan Vali Fatih Şahin, Mondial firması genel müdürü Giuseppe Russo, Milas ve Bodrum kaymakamları yolculara çiçek verdi. Vali Fatih Şahin, Brüksel’den gelen yolculardan Jurgen Vandendriessche eşi Vanessa Verhoest, çocukları Vannie Vandendriessche ve Shanner Vandendriessche’ye çiçek verdi.

Yolcuların inişi sonrası açıklama yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, güzel bir etkinlikle ilk gelen turist kafilesini karşıladıklarını belirterek şunları söyledi: “Sıcakkanlılığımız ve misafirperverliğimizle karşıladık. Turizmde uzun dönemli düşünmemiz, yenilikçi olmamız lazım. Gelen turistleri ne kadar memnun ülkemizden ayırabilirsek uzun dönemde biz kazanacağız. Böyle bir etkinlikle onlara sıcak bir karşılama sunduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bodrum Milas Dış Hatlar Havalimanı’nda güzel bir ortamda yerli ve yabancı turistleri ağırladıklarının altını çizen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da bizim için güzel bir mutluluk. Çünkü turizmde transfer en önemli üç başlıktan bir tanesi. Transfer mekânın böyle güzel olması onlara iyi hizmet verebilmemiz umarım bize olan dönüşleri artıracaktır. Muğla’da son üç yıldır 3 milyonun üzerinde turist ağırlıyoruz. 2013 yılı hedeflerimizle bunun altında değil, üstündedir. Bu yılki ilk veriler olumlu verilerdir. Bu yılın daha iyi olacağına inanıyorum. Ama bize düşen vazifeleri halk, sektör ve kamu olarak sürekli daha iyi şekilde yerine getirirsek barışı kaçınılmazdır.”

Avrupa’nın sayılı havalimanlarından birisi

Mondial Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Giuseppe Russo ise bu firmanın ilk uçuşu olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Coredon Havayolları şirketi Onur Aır gibi bir Türk havayolu şirketidir. Diğerleri gibi güzel bir işbirliğimiz var. Bodrum’a çok uçuşu olduğu için Corendon’a ait bu uçuşu tercih ettik. Türkiye’nin en modern ve en yeni havalimanıyız. Gerek güvenlik gerek teknik ekip açısından inanılmaz modern, Avrupa’daki sayılı havalimanlarından birine sahibiz. Geçen sene gayet iyi başarılarla geçirdik. İki milyon kadar turist ağırladık. Beş milyonu aşacak kapasitemiz var. Bunun için elimizi taşın altına koyup bölgemiz, havalimanımız ve ülkemiz için en önemli şey pazarlamadır. Bunun için elimizden geleni yapıp, uçuş sayısını artırıp turizme katkıda bulunmak niyetindeyiz.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.