Turist cinayetine müebbet

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, 9 Eylül 2013 tarihinde bir turist kadını öldürüp oğlunu ve annesini yaralayan katil zanlısı için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada müebbet hapis istendi.Ortaca ilçesine bağlı...

Turist cinayetine müebbet

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, 9 Eylül 2013 tarihinde bir turist kadını öldürüp oğlunu ve annesini yaralayan katil zanlısı için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada müebbet hapis istendi.

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesinde geçtiğimiz Eylül ayı içinde İngiliz turistin öldürülmesi olayı ile ilgili dava sürüyor. Katil zanlısı Veli A. Hakkında müebbet istendi.

Dalyan beldesinde yaşanan olayda, bahçıvanlık yapan Veli A., çalıştığı evin sahibi İngiliz uyruklu Caterina Anna Bury'in oğlu Alexander Gerard Bury ile tartışmış, tartışma sonrası aile jandarmaya giderek Veli A.’dan şikayetçi olmuştu. Gözaltına alınan Veli A., serbest kaldıktan sonra eve gidip sabaha karşı Caterina Anna Bury (56)’yı av tüfeği ile öldürüp oğlu Alexander Gerard Bury (24) ile Cecillıa Bury yaraladı.

Veli A. (47), İngiliz kadını kasten öldürmek, oğlunu ve annesini yaralamak suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu katil zanlısı Veli A., duruşmada ilginç iddialarda bulundu. İngiliz uyruklu müştekiler Alexander Gerard Bury ve Cecillıa Bury duruşmaya katılmadı.Savcı iddianamesinde Caterina Anna Bury kasten öldürmek, oğlu Alexander Gerard Bury ve annesini yaralamak suçlarından müebbet hapis istedi.

Veli A., yaptığı savunmada şunları söyledi: " Olay günü kendisi ile konuşmak için gittim. Bende evin anahtarı vardır. Kapıyı açtım yukarıya çıktım. Maktülün oğlu Alexander Gerard Bury ile karşılaştım. Bana İngilizce küfretti. Bu sözler çok zoruma gitti. Ben eve onların gözü önünde kendimi öldürmek için gittim. Kendilerine tehdit eylemim söz konusu değildir. Ben bu güne kadar tavuk bile kesmedim. Maktül ve ailesi yüzünden teknemi sattım.

Amacım onlarla konuşmak ve intihar etmekti. Evin anahtarı bende vardı. Yukarıya çıktım. Alexander Gerard Bury’ı ile karşılaştım. 'Neden bana bu şekilde davranıyorsun' dedim.İngilizce küfrederek yüzüme tükürdü. Maktülün odasına geçtim. Gözlerinin önünde tüfeği boğazıma dayadım. Neden böyle yapıyorsunuz dedim. Yüzüme tükürüp aşağıladılar. Beni maktül aldatmıştı. İşte o sırada ne yaptığımı bilmiyorum. İki ayağının arasına tek el ateş ettim. Maktül ve annesi banyoya gidip kapıyı kilitlediler. Ateş ettim kapının kilit kısmı dağıldı. Öldürmek amacım yoktu. Ayaklarına ateş ettim. Ben olay anında kendimi kaybetmiştim. “

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.