TURGUTREİS 150 YAŞINDA

Muğla’nın en eski okulu Turgutreis Lisesi kuruluşunun 150. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Turgut Reis Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Bacak, Okul Aile Birliği ve eski mezunlardan oluşan heyet lisenin kuruluşunun 150. yılı...

TURGUTREİS 150 YAŞINDA

Muğla’nın en eski okulu Turgutreis Lisesi kuruluşunun 150. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Turgut Reis Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Bacak, Okul Aile Birliği ve eski mezunlardan oluşan heyet lisenin kuruluşunun 150. yılı nedeniyle hazırlanan kutlama programı hakkında bilgi vermek üzere Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer, “Tarihi ve köklü bir geçmişe sahip olan okulumuzun kuruluş yıldönümünü şimdiden kutluyorum. Bundan sonraki eğitim-öğretim hayatının başarılı geçmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Okulun bugün ki Kocamustafaefendi İlköğretim Okulu binasında 1864 yılında Rüştiye olarak hizmete başladığını söyleyen Müdür Ayhan Bacak, “ Kayıtlara göre okul daha sonra Rüştiye İdadiye çevrilmiş, 1916 yılında da Sultaniyeye dönüştürülmüştür. 1972-73 öğretim yılına kadar da bugün ki Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu binaya taşınmıştır. Daha sonra da okulumuz Turgut Reis Lisesi adını alarak şu anda da eğitim ve öğretime devam ettiğimiz binaya taşınmıştır. Okulumuz spor, sanat ve akademik çevrelerde çok başarılı isimleri yetiştirmiştir. Sayın Valim, mayıs ayında okulumuzun kuruluşunun 150. yılını kutlayacağız. Bu çerçevede bir program oluşturmayı düşünüyoruz.” dedi.

Daha sonra Okul Aile Birliği tarafından Vali Güvençer’e 150. yıl kupası hediye edildi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.