Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Muğla’nın ilk Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Düğerek Mahallesinde açıldı. Daha önce yatış için Manisa’ya giden hastalar artık günübirlik bu merkezde tedavi görebilecekler.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma...

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Muğla’nın ilk Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Düğerek Mahallesinde açıldı. Daha önce yatış için Manisa’ya giden hastalar artık günübirlik bu merkezde tedavi görebilecekler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törene Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Türkiye genelinde 250 Toplum Sağlığı Merkezi açılmasının planlandığını açıklayan Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, “Muğla’da ilk defa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. Ağır ruh sağlığı rahatsızlığı olan hastalarımızı burada ağırlayacağız. Onların hem rutin tedavileri yapılacak, hem de kaybettikleri yetilerini tekrar kazanmaları için rehabilitasyon faaliyetleri, üretime katkıda bulunabilecekleri tedaviler, sanat tedavileri, ruh tedavileri, bireysel tedaviler, psikodrama gibi tedavileri her gün okula gider gibi, işe gider gibi buraya gelecekler ve tedavilerinin ardından tekrar evlerine gidecekler. Muğla’da yaklaşık bine yakın bir hasta var. Bunların birçoğuna hastaneye gelerek hekime ulaşabiliyorlar. Bazı hastalarımızın rahatsızlıkları arttığı için hastanede yatış almak zorunda ve bunlar Manisa’ya gitmek zorunda kalıyor. Bizim amacımız bu hastalarımızı yataklı tedaviye ihtiyaç duymadan burada tedavilerini sağlamak” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himioğlu, yapılan bu tür yatırımların sağlık camiasının şevkini arttırdığını ve yeni yatırımlar yapmak için bir adım olduğunu söyledi. Vali Amir Çiçek ise, insan odaklı hizmetin insanı mutla etmenin ilk adımı olduğunu belirtti. Vali Çiçek, “Yönetim anlayışımızdaki asil önemli olan hedef insanın huzuru ve mutluluğu. Mutlu bireyler huzurlu toplumu oluşturuyor. Açılışını yapacağımız terapi ve tedavi merkezinin olması bizleri mutlu edecek ve işimizi kolaylaştıracaktır” dedi.

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.