TOKİ’de böcek isyanı

TOKİ konutları sakinleri, domuz, akrep, kene ve salyangoz istilası nedeniyle zor anlar yaşıyor. Vatandaşlar, akrep ve yılanlara karşı önlem için siteye uzak alanlarda yaptıkları tavuk kümeslerinin de yönetim tarafından kaldırılması...

TOKİ’de böcek isyanı

TOKİ konutları sakinleri, domuz, akrep, kene ve salyangoz istilası nedeniyle zor anlar yaşıyor. Vatandaşlar, akrep ve yılanlara karşı önlem için siteye uzak alanlarda yaptıkları tavuk kümeslerinin de yönetim tarafından kaldırılması kararına tepki gösterdiler.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2008 yılında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen Menteşe ilçesindeki konutlarda kalan vatandaşlar TOKİ yönetimine isyan bayrağı çekti. Yaz aylarında domuz ve akrep saldırısına uğrayan TOKİ sakinleri, yönetimin yaşanan olaylara karşı sessiz kalmasını tepki gösterdiler. Menteşe Kötekli Mahallesindeki TOKİ binalarında oturan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında dağlık alandan gelen yaban domuzları nedeniyle sokağa çıkamadıklarını belirtirken, akrep nedeniyle de pencerelerini açamadıklarını ileri sürdüler.

TOKİ yönetiminin site içinde ağaçlandırma ve peyzaj konusunda duyarsız kaldığını açıklayan TOKİ sakinleri, son olarak site içinde akrep ve yılanlar için yaptıkları tavuk kümeslerinin kaldırılmasına tepki gösterdiler. TOKİ sakinlerinden Ömer Soysal “Şu anda yönetimde olan arkadaşlar önceki yönetimi sürekli eleştirdiler. Yaz aylarında yaban domuzları geceleri site içinde cirit atıyordu. Sitenin çevresini tel çit ile çevreleyeceklerini söylemelerine rağmen bugüne kadar hiçbir önlem alınmadı. 4 yıldır görevdeler ama hiçbir değişiklik yok. Çocuklarımızı parka götüremiyoruz, çünkü parka domuzlar geliyor. Zararlı bir sürü böcek var, böcekler sürekli artması üzerine belirli noktalara tavuk kümesi yaptık. Yönetim kümesleri de kaldırıyor. Bayat ekmekleri tavuklara veriyoruz, ona da müsaade etmiyorlar. Biz en azından sitenin etrafına bir tel örgü ile çevrilerek domuzların girişine engel olun dedik. Onu da yapmadılar. Yaz aylarında yılan, çiyan ve akrep var. Çocuklarımızı dışarıya gönderemediğimiz gibi pencerelerimizi de açamıyoruz” dedi.

Site sakinleri ortak yaptıkları yazılı açıklamada ise, “4 yıl önce önceki yönetimden şikâyet eden mevcut yönetim bugüne kadar site sakinlerinin hiçbir talebini yerine getirmediği gibi, şikâyet ettikleri konularda da bir çalışma yapmadı. Yaz aylarında yaban domuzundan, akrepten ve yılandan çocuklarımız için sürekli tedirginlik yaşıyoruz. Şu anda birçok konutun duvarları salyangozdan geçilmiyor. Ağaç dikilmesine bile izin verilmiyor. Bazı site sakinlerinin evelerine akrep giriyor insanlara zarar veriyor. İleride olumsuz yaşanabilecek olayların sorumlusu TOKİ yönetimidir. Yaban domuzları için köpek kulübesi yaptık, akrep ve yılanlar için tavuk kümesi yaptık. TOKİ yönetimi aldığı karar ile bunların kaldırılmasını istiyor. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve tehlikelere karşı çözüm üretmesini istiyoruz” dediler.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.