“TİGEM Arazileri turizme kazandırılmalı”

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla’nın il oluşunun 100. Yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri değerlendirirken, Kültür turizmini öne çıkaran bu yeni destinasyonlarla yapılacak tanıtımların desteğiyle turizmin dört...

“TİGEM Arazileri turizme kazandırılmalı”

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla’nın il oluşunun 100. Yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri değerlendirirken, Kültür turizmini öne çıkaran bu yeni destinasyonlarla yapılacak tanıtımların desteğiyle turizmin dört mevsime yayılacağını ve sürenin uzayarak daha fazla turistin ilimize gelebileceğini vurguladı. Vali Şahin, “100.yıl ile birlikte yabancı ve yerli fuarlarda Muğla çatısı altında ilimizi temsil ederek kendimizi tanıtmaya başladık. Bu yıl yabancı fuarlarda Türkiye çatısının dışında ayrı bir Muğla standında biz yer alacağız. Yer bulmamız halinde Berlin fuarında bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tür fuarlarda ayrı yer almak daha fazla avantaj sağlarken, tanınırlığı ve bilinirliği artırıyor.” şeklinde konuştu.

Projeler arasında TİGEM arazilerinin turizme kazandırılması olduğunu ifade eden Şahin, “Hem Muğla hem de Türkiye turizmine 10 bin yatak kapasiteli tesisin kazandırılması o bölgenin potansiyelinin değerlendirilmesi ve dünya çapında bir marka, önemli destinasyon olması için fırsat.” diye konuştu.

Tanıtım ve markalaşmanın ilimiz için olmazsa olmaz olduğunu ileten Vali Şahin, “İlimizin markalaşması yabancı ülkelerde daha fazla tanınması için çalışmalarımız devam ediyor. 3 yılda ilimize her yıl 3 milyonun üzerinde turist geliyor. 2 yılda 300 bin İngiliz turisti kaybetmemize rağmen gelen turist sayısı 3 milyonun üstünde. Bunu sağlamak çok önemli bir başarı. O yüzden birçok yerde kendimizi tanıtmamız marka şehir olmamız gerekiyor. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.