Ticari Ateşe’den MUTSO’ya ziyaret

Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc THINH Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc THINH Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu...

Ticari Ateşe’den MUTSO’ya ziyaret

Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc THINH Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.

Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc THINH Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vietnam Ticari Danışmanı Nuyen Tuan Quang, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan, Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çoban, Hasan Şahin, Mustafa Murat Can, H. Levent Özkan, Mustafa Karataş, N. Fatih Dağdelen, Salih Atayolu  hazır bulundu.

Thinh 1996’dan beri İstanbul’da ofislerinin faaliyet gösterdiğini ancak sadece son 3 yıldır kendisinin görevde olduğunu ve Türkiye’yi daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Türkiye’de görev alanlarını genişletmek istediklerini belirterek bölge ile ilgili ekonomik, sosyal, siyasi konuların kendileri için önem arz ettiğini belirterek, ikili ilişkilerin gelişmesi adına diyaloğun önemini vurguladı.

“Muğla ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz”

Vietnam ile ilgili detaylı bir sunum yaparak MUTSO yönetimini bilgilendiren Thinh, “ Konumu itibari ile ülkemiz güzel bir bölgede yer alıyor. Çok uzun bir kıyı şeridi var. Jeolojik olarak da Güney Asya’nın kalbinde yer alıyoruz bu yüzden taşımacılıkla ilgili de avantaj sahibiyiz. Yüz ölçümü olarak sizden küçük bir alana sahip olsak da nüfuslarımız birbirine çok yakın. Bizim nüfusumuzun %60’a yakını 25 yaşın altında dolayısıyla genç bir nüfusa sahibiz. İnsan kaynağı gücüne sahibiz ve bu yüzden yabancı yatırımları ülkemize çekebiliyoruz. Hem genç hem eğitimli bir nüfusumuz var. Dünya çapında birçok önemli firma ülkemizde fabrikalarını kurarak yatırım yapıyor. Öncelikli olarak yüksek teknolojili ürünlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ekonomimiz hem tarım hem sanayiye dayalı. Özellikle pirinç üretimi ve ihracatında çok önemli bir yerdeyiz. Bunun dışında kahve ve karabiber de aynı şekilde. Tekstil, deri, ayakkabı üretimi de öncelikli sektörlerimiz arasında. Ülkemizde fabrika kuran ülkelerin hepsinin banka şubeleri olduğu için bu da ekonomimize ciddi bir katkı sağlıyor. Ülkemizde yılda 2 defa tüm sektörleri barındıran geniş kapsamlı 2 fuar gerçekleştiriliyor. Bunun dışında da çok sayıda sektörel fuarlar da gerçekleştiriliyor. Ben Muğla’da bulunmaktan ve bu havayı teneffüs etmekten çok mutluyum. Muğla doğası ve coğrafik konumu itibari ile yaşanası bir şehir. Tarihsel dokusunu bozmadan korumuş merkez olarak küçük ama il itibari ile büyük bir il. Muğla ile kültürel dostlukların yanı sıra ticari ilişkiler kurmaktan da  mutluluk duyarız” dedi.

“Yatırım fırsatları değerlendirilecek”

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimiz ekonomisi hakkında Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc THINH’i detaylı bir şekilde bilgilendirdi. İki ülkeden ihraç edilen ürünler ve bölgede faaliyet gösteren yabancı şirketler ve bankalar hakkında da bilgi alışverişinde bulunarak, iki ülke arasında ithalat ve ihracat alanında ilimizde ikili ilişkilerin geliştirilmesin için çalışmalarda bulunacaklarını ve yatırım fırsatlarını değerlendirebileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından MUTSO AB ve Dış Ticaret Uzmanları Elvan Kocagöz ve Burcu Öztürk “Muğla’nın Ekonomik, Kültürel Değerleri ve Muğla’da Yatırım Fırsatları” konulu birer sunum gerçekleştirdi.

Ziyaretin sonunda MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay Vietnam Ticari Ateşesi Ly Quoc Thinh’e plaket takdim etti.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.