Tesis altındaki mezarlar taşındı

Milas ilçesinde daha önce mezarlık olan ve şehir yapılanmasının dönemsel değişikliğinde taşınarak yerini okul ve benzeri sosyal alanlara bırakan bölgedeki spor tesisinin yıkılarak yeni bir spor tesisi için başlatılan sondaj...

Tesis altındaki mezarlar taşındı

Milas ilçesinde daha önce mezarlık olan ve şehir yapılanmasının dönemsel değişikliğinde taşınarak yerini okul ve benzeri sosyal alanlara bırakan bölgedeki spor tesisinin yıkılarak yeni bir spor tesisi için başlatılan sondaj çalışmalarında ortaya çıkan sahipsiz mezarlar dualarla şehir mezarlığına taşındı.

Sondaj çalışması sırasında insan kemiklerine rastlanılmasının ardından, kemikler belediye imamı ve çalışanları tarafından İslami şartlara göre bulundukları yerden çıkarılmaya başlandı. Açılan mezarların duruş şekilleri ve arkeolojik incelemelerine göre Müslüman ve yakın dönem mezarları olduğunu belirten yetkililer “SİT alanı içerisindeki çalışmalar müze görevlilerimizin denetiminde gerçekleştiriliyor. Burası da üçüncü derecede SİT alanı. Yaklaşık yarım asır önce burası Hayıtlı Mezarlığı olarak kullanılıyordu. Daha sonra şehir planlarında yapılan değişikliklerle yeni Milas - Bodrum karayolu üzerinde yeni şehir mezarlığı yapıldı. Mezarların büyük bir bölümü yeni mezar alanına taşındı. Fakat kimsesiz olan ya da yakınları daha önceden şehri terk edenlerin mezarları bu bölgelerde kaldı. Onun için bu bölgelerde yapılan her türlü kazıda mezarlara rastlamak mümkün” dediler.

Milas Belediyesi imamı ve mezarlık işleri personelleri tarafından dualarla mezarlarından çıkarılan insan kemikleri, yine dualar eşliğinde Milas Şehir Mezarlığı’na götürülerek belirlenen alana toplu olarak gömüldüler. Sondaj alanındaki 8 mezar taşınırken alan dışındakilerin de aynı çalışma ile defnedileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.