Tekne battı 15 göçmen kayıp

Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmeye isteyen kaçak göçmenleri taşıyan tekne Bodrum’ın açıklarında battı. Kayıp olduğu iddia edilen 15 kaçak için ekipler seferber oldu.Olay dün sabaha karşı...

Tekne battı 15 göçmen kayıp

Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmeye isteyen kaçak göçmenleri taşıyan tekne Bodrum’ın açıklarında battı. Kayıp olduğu iddia edilen 15 kaçak için ekipler seferber oldu.

Olay dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Bodrum’a bağlı Akyarlar köyü Hüseyin Burnu Feneri Mevkisi ile İstanköy (Kos) Adası arasındaki bölgede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; iki ayrı tekne ile yasa dışı yollardan İstanköy Adası’na geçmeye çalışan 40 kaçak göçmen, adaya ulaştığı sırada Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edildi.

İfadelerine başvurulan kaçakların, 15 kaçağın daha bulunduğu üçüncü bir tekneden bahsetmesi üzerine bölgede yapılan aramada teknenin battığı anlaşıldı. Yunan Sahil Süvenlik Ekipleri, durumu Türk yetkililere haber verdi. Teknenin batmış olabileceği düşünülen Bodrum’un 6 mil açığındaki bölgede Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Arama Kurtarma ekiplerini katılımıyla arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Akyarlar köyündeki balıkçılar da çalışmalara destek veriyor.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.