Tekin’den “Sağlık” dolu dilekler

2012 yılı yerini yeni ümitler, duygu ve düşüncelerle 2013 yılına bırakırken, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin bir mesaj yayınlayarak herkesin yeni yılını kutladı. Kurumun sağlık alanındaki çalışmalarını da özetleyen...

Tekin’den “Sağlık” dolu dilekler

2012 yılı yerini yeni ümitler, duygu ve düşüncelerle 2013 yılına bırakırken, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin bir mesaj yayınlayarak herkesin yeni yılını kutladı. Kurumun sağlık alanındaki çalışmalarını da özetleyen Tekin, yeni yıl için sağlık dolu dileklerde bulundu. Tekin, mesajında şunları söyledi:

“Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2012 yılının, sağlık çalışmaları ile ilgili değerlendirmesini yaptığımızda hem kendi adımıza, hem de vatandaşlarımız adına memnuniyet verici bir yıl olduğunu ifade etmeliyim.

2012 yılı Sağlık Müdürlüğümüz için tam anlamıyla bir değişim yılı olmuştur, Sağlık Müdürlüğümüz teşkilat yapısında yapılan çalışmalar sonucunda ilk olarak icra alanı halkımızın “Birinci Basamak Koruyucu Sağlık  Hizmetleri” olan Halk Sağlığı Müdürlüğü 19 Mart 2012 tarihinde kurulmuştur. Değişim süreci 01.11.2012 tarihinde görev alanı “İkinci Basamak Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri” olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin kurulması ile tamamlanmıştır. Muğla Halkının sağlık gereksinimlerini ön planda tutan, etkin ve hızlı karar verme mekanizmalarını ihtiva eden bu yeni yapılanmaya ilimizde sorunsuz ve hizmette aksamaya mahal verilmeden geçilmiştir.

“Birçok yeniliklere imza attık”

2012 yılında sağlık alanında pek çok çalışmaya imza atılmış, Muğla halkının hassasiyetle üzerinde durduğu, Muğla’nın en büyük yatırımlarından biri olan 500 yataklı  Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin proje çalışmaları tamamlanarak inşaat aşamasına gelinmiştir, Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapılması için de gerekli proje çalışmalarına başlanmıştır. Dalaman Devlet Hastanesi Mayıs ayında hizmete açılmış, Köyceğiz ve Datça Devlet Hastanelerinin de  yapımına başlanmıştır. Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  ihale işlemi İl Özel idaresince kısa süre içinde gerçekleştirilecektir. Yatağan ve Milas Devlet Hastanelerinin proje çalışmaları devam etmektedir. Yatak kapasiteleri arttırılmış olan Marmaris ve Bodrum Devlet Hastaneleri de yine proje aşamasındadır, en geç 6 ay içerisinde bu hastanelerinde ihale aşamasına gelmesi beklenmektedir. Böylece Muğla’mızda yakın tarihte tüm hastanelerimizin fiziki problemleri çözülmüş olacak, sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız çok daha iyi şartlarda hizmet almaya devam edeceklerdir.

“Halkımıza en iyi hizmeti verme gayretindeyiz”

Muğla’nın Acil Sağlık Hizmeti sunumuna ilişkin çalışmalar kapsamında, ilimizde 30 olan Acil Sağlık Hizmeti İstasyon sayımız 41’e çıkarılmıştır, yeni açılan 11 istasyonumuz bina olarak hedeflenen kalite standartlarına uygun olarak yapılmıştır. 2013’de Muğla’mızın kuruluşunun 100. yılında il plakamız olan 48 istasyon sayısına ulaşılması için gerekli alt yapı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak Türkiye’de bir ilke imza atılmış, Haziran ayı itibariyle Fethiye Ölüdeniz ve Marmaris’te özellikle vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerin, yoğun olarak denize girdiği plajlarda Atv Motorize ekipler kurulmuştur.

Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu “Türkiye’de Obezite ile Mücadele” hareketine “Hareket Ediverin Gari” sloganı ile Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ’ın bizzat katılımı ile Muğla’dan start verilmiş, diğer illerimize de ilham kaynağı olmuştur.

“Muğla Halkına En İyi Sağlık Hizmetini Verebilme” gayreti içinde yeni bir yıla daha başlarken, özverili çalışmalarıyla bize destek veren fedakar sağlık çalışanlarımıza  ayrıca teşekkür eder, 2013 yılının; insanlığa barış getirmesini, ülkemizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesini, başta sağlık olmak üzere, mutluluk, bereket, huzur ve refah içinde  bir yıl olmasını temenni eder tüm Muğla Halkının yeni yılını kutlarım.”

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.