TATLANE MÜŞTERİLERİNİ BEKLİYOR

RÖPORTAJ: SİNEM KARAKAYAMuğla’nın Menteşe ilçesi Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi’nde geçen yıl faaliyete geçen Tatlane, birbirinden güzel tatlı çeşitleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Çağrı Doğu işletmeciliğindeki...

TATLANE MÜŞTERİLERİNİ BEKLİYOR

RÖPORTAJ: SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesi Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi’nde geçen yıl faaliyete geçen Tatlane, birbirinden güzel tatlı çeşitleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Çağrı Doğu işletmeciliğindeki tatlıcı dükkânında sütlü ve şerbetli olmak üzere toplam 40 çeşit tatlı bulunuyor. En çok rağbet gören tatlının soğuk baklava olduğunu söyleyen genç işletmeci Doğu, ilerleyen süreçte tatlı çeşitlerini arttırarak menülerine waffle da ekleyeceklerini belirtti. Çağrı Doğu, “İlerleyen zamanda kafe konseptine döneceğiz ve tatlıcı kafe olacağız” diyerek, Muğlalıları tatlı yemeye davet etti.

Tatlane işletme sahibi Çağrı Doğu ile röportajımızı sizler için kaleme aldık. Dilerseniz bu “tatlı” sohbetimize kendisini tanıyarak başlayalım.

-SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

İsmim Çağrı Doğu. Aslen Denizliliyim. 10 yıla yakın bir süredir Muğla’da yaşıyorum. Daha önce farklı işletmeler çalıştırdım. Yüksek Lisans vesilesiyle Muğla’ya gelince burada kaldım.

-TATLANE NE ZAMAN VE NASIL HİZMETE GEÇTİ?

Kendi işimi yapmam gerektiğini düşündüm ve tatlıcı açmaya karar verdim. Burası geçen yıl hizmete girdi. Muğla’da tatlı kültürü yok. Sadece Muğla Saraylısı, lokma ve halka tatlısı meşhur. Burayı hizmete geçirmeden önce dedim ki, öyle bir yatırım yapmalıyım ki, herkese hitap etsin ve bu kültür Muğla’ya da gelsin diye düşündüm. Belli araştırmalar yaptım. Daha sonra lokasyon araştırması yaptım ve eski Muğla çarşı içi olduğu için bu cadde de dükkânımı açtım.

- İŞLETMENİZ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Bizim firmamız Ankara merkezli bir firma, imalathanemiz oradaydı. 2 günde bir Ankara’dan soğuk hava zincirleriyle sevkiyat oluyordu. Parekende satış şeklinde götürüyorduk. Daha sonra işler yoğunlaştı. E durum böyle olunca hem zaman kaybı oluyordu hem de yoruyordu. İzmir yolu üzerine imalathane açtık. Bildiğimiz ustalara iş imkânı sağladık. 3 ustayla bu işi çok rahat bir şekilde yapıyoruz. 14 ilde bayilik var. Bu bayiliklerin 4 tanesi bana ait. 2 tane İzmir, 1 Denizli ve 1 Muğla olmak üzere. Böyle olunca büyüme odaklı olmaya karar verdik. Daha da güzel işler yapacağız inşallah. Pandemi olmasaydı bir şube de Köteli’ye açmayı düşünüyordum. Kiralar yüksek olduğu için o fikirden vazgeçtim.

-MUĞLALILARIN İLGİSİ İŞLETMENİZE NASIL OLDU? BEKLEDİĞİNİZ GİBİ OLDU MU?

Önce bir ön yargı vardı. Burası pahalı bir mekândır diye ne olduğunu anlayamadılar. Daha sonra ben o algıyı tatlılardan ikram ederek kırdım. Bizde güven önemlidir. Müşteriye tadım yaptırmadan satış yapmayız. Birde küsurattan hesap alınmaz. Mesela 47 TL tuttuysa 45 TL alırız. Müşterimizin bu şekilde saygısını ve güvenini kazandık. Bir de kalan ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Onlar benimle o kişi arasında gizlidir. Bizim ürünlerimiz kendi reklamını kendi yaptı. Tatlıya ilgi çok güzel.

-KAÇ ÇEŞİT TATLINIZ VAR?

Sütlü ve şerbetli olmak üzere toplam 40 çeşit tatlımız var. Olmayan tek tatlımız künefe. Yakın zamanda Waffele da menümüze ekleyeceğiz.

-EN ÇOK TALEP HANGİ TATLIYA OLUYOR?

En çok talep soğuk baklava ve patentli bize ait olan kurabiye hamurundan yapılan esmerim, sarışınım ve bal badem tatlısına oluyor. İşin özü pancar şekeri Konya’dan geliyor. Glikoz, katkı maddesi kullanılmıyor. Bu da lezzete lezzet katıyor. Suriye, Şam ve Hatay tatlılarımız var. Onlar da hava yoluyla Hatay’dan geliyor. Direk imalat şeklinde. Tüm Türkiye’nin güzelliklerini biz burada topladık. Menümüzde dondurma da var. Yazın çok talep vardı. O da doğal manda sütünden yapılıyor. 14 çeşit dondurmamız var.

-İLERLEYEN SÜREÇTE HEDEFLERİNİZ NELER?

İlerleyen zamanda kafe konseptine döneceğiz ve tatlıcı kafe olacağız. Tatlı çeşitlerimizi arttıracağız.

-SON OLARAK MUĞLALILARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Tatlı yemeye gelsinler. Almaları şart değil, tatsınlar, denesinler. Ürünlerimize güveniyoruz. Geri alma garantisi de veriyoruz.

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.