Taşlıca suya kavuşuyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü yüz yıldır suyu olmayan Marmaris İlçesi Taşlıca Mahallesinde vatandaşların içme suyu özlemini gidermek için başlattığı çalışmalarını hızlandırdı.Kurulduğu günden bu yana içme suyu hattı...

Taşlıca suya kavuşuyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü yüz yıldır suyu olmayan Marmaris İlçesi Taşlıca Mahallesinde vatandaşların içme suyu özlemini gidermek için başlattığı çalışmalarını hızlandırdı.

Kurulduğu günden bu yana içme suyu hattı olmayan ve ihtiyaçlarını eşeklerle taşıdıkları su ile karşılamak zorunda kalan Taşlıca Mahalle sakinleri bu sorundan kurtuluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan hat çalışmalarının bin metresi tamamlandı.

2 bin 800 metre kaldı

Söğüt Mahallesinde yapılan sondaj çalışmaları sonunda Taşlıca’ya yetecek miktarda suyu bulan MUSKİ ekipleri bölgedeki çalışmalarını hızlandırdı. Taşlıca halkının tamamlanmasını dört gözle beklediği içme suyu projesini devam eden MUSKİ ekipleri bölgeyi suya kavuşturacak olan 3 bin 800 metrelik hattın bin metresini tamamladı. Kalan 2 bin 800 metrelik hat çalışmasının tamamlanması için yoğun çaba sarf eden ekipler yeni içme suyu depoları ve bağlantılarını tamamlayıp bölgeyi 2017 yılı bitmeden suya kavuşturmayı amaçlıyor.

“Başkanımız suya önem veriyor”

Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra kurulan MUSKİ Genel Müdürlüğünün şu ana dek 30 susuz Mahalle ve mevkiyi suya kavuşturduğunu söyleyen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün “su” konusunda büyük hassasiyet barındırdığını belirtti. Ülgen, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, su konusunda özel bir hassasiyet gösteriyor. Verdiği talimatlar ve çalışmalarımıza olan desteği sayesinde 3 yıllık dönemde 30 susuz Mahalle ve mevkiyi suya kavuşturduk. Tespitlerimiz doğrultusunda suyu olmayan bölgeler için proje çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede bunları da hayata geçirip siz değerli kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Yıl bitmeden su verilecek

Taşlıca Mahallesindeki çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bölgeye yapacak olduğumuz 3 bin 800 metrelik hattın bin metresini tamamladık. Böylelikle Söğüt Mahallemizde bulduğumuz temiz içme suyunu Taşlıca Mahallesine aktaracağız ve Mahalle halkının bu sorununu ortadan kaldıracağız. Ayrıca bu suyla yaz aylarında suyun yetersiz kaldığı Söğüt Mahallesini de besleyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.