Tarımda Hibe Desteğine ilgi

Muğla ve ilçelerinde Kırsal Kalkınma Destekleri eğitimleri aralıksız olarak sürerken, eğitimleri yoğun ilgi gösteriliyor.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların...

Tarımda Hibe Desteğine ilgi

Muğla ve ilçelerinde Kırsal Kalkınma Destekleri eğitimleri aralıksız olarak sürerken, eğitimleri yoğun ilgi gösteriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği (TEBLİĞ No: 2016/37) 21.10.2016 tarihli 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hibe desteğinden yararlanabilmek için 21.10.2016 tarihinden başlayarak yatırımcıların 45 gün içerisinde bakanlığın www.tarim.gov.tr internet adresinden başvuru yapılması gerekiyor. İl Müdürlüğünce, yatırımcıların 4 Aralık tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecekleri açıklandı. Ayrıca yatırımcının işini kolaylaştırmak ve bu süre zarfından birçok yatırımcının faydalanmasını sağlamak amacıyla eğitimlere başlandı.

Tarıma yatırım yapmayı düşünen üreticilere yönelik açıklama yapan İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla'da tarımsal yatırımcıya her zaman ki gibi destek olacaklarını ve yanlarında olacaklarını belirterek, desteklemenin çıktığı ilk etaptan bugüne kadar program kapsamında Muğla İlinde 88 tesise 17 milyon 438 bin 565 TL destek verildiğini açıkladı. Bu konuda eğitim ve yayım çalışmaları ile birçok yatırımcıya ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Ekici, her ilçede eğitim ve yayım çalışmasının yapılmasını ivedilikle verilmesini sağlayacaklarını ve yatırımların devam edeceğini ifade etti.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi çalışanları tarafından başta Yatağan ve Kavaklıdere olmak üzere, Ula, Menteşe, Dalaman, Ortaca, Fethiye, Seydikemer, Milas ve Bodrum İlçelerinde eğitim çalışmaları son hız devam ediyor. Eğitimde başvuru yapılabilecek yatırım konuları, başvuru şartları ile yatırım konularına göre hibeye esas proje tutarları gibi birçok konuda yatırımcıya bilgi veriliyor. Toplantılara yatırımcıların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.