Tarih içinde yön aradılar

Türkiye Oryantiring (Yön bulma) Federasyonu tarafından Muğla’da düzenlenen 2. Kademe yarışları ödül töreni ile sona erdi. 22 kategoride düzenlenen yarışların ilk günü Yaraş Kent Ormanında belirlenen hedefleri en kısa sürede...

Tarih içinde yön aradılar

Türkiye Oryantiring (Yön bulma) Federasyonu tarafından Muğla’da düzenlenen 2. Kademe yarışları ödül töreni ile sona erdi. 22 kategoride düzenlenen yarışların ilk günü Yaraş Kent Ormanında belirlenen hedefleri en kısa sürede bulmaya çalışan sporcular, ikinci gün Muğla’nın dar sokaklarında daha önce yerleştirilen hedefleri bulmaya çalıştı. 

21-22 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Oryantiring 2. Kademe yarışmalarına Türkiye genelinde yaklaşık 970 sporcu katıldı. Polis akademisi ve Astsubay okullarından da yarışlara katılım olurken, Pazar günü yapılan yarışmalarda ilk defa sporcular şehir merkezinde yön bulmaya çalıştı. Muğla’nın özellikle eski yerleşim alanında bulunan tarihi evlerin bulunduğu dar sokaklarda yön bulmaya çalışan sporcular, zaman zaman sokakların dar ve birbirine benzerliği nedeniyle belirlenen hedefleri bulmakta zorlanırken, minik sporcular sokak aralarında kayboldu.

İki gün süren yarışlar sonunda ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile sporcular ve yakınları katıldı. Muğla’nın otantik bir kent olduğunu belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yarışların yapıldığı ve yüzlerce tarihi evin bulunduğu alandaki dar sokakların Oryantiring sporu için elverişli bir ortam. Temennim, bu dar ve eski tarihi evleri yarışma esnasında gören ve Muğla’nın dışından gelen sporcularımızı, gezmek ve tatil için de bu mekânları tekrar ziyaret etmesi. Kazanan, kazanamayan yarışlara katılan tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.

22 dalda ilk üç sırayı alan sporcuların ödülleri Belediye Başkanı Osman Gürün, Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Valilik Özel Kalem Müdürü Baki Gencel ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.