TAPU VE KADASTRO 175 YAŞINI KUTLUYOR

Mustafa Aktaş175 yıldır vatandaşların güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan ve köklü bir geçmişe sahip olan kurumların başında gelen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 175. yıldönümünü kutluyor.21 Mayıs 1847...

TAPU VE KADASTRO 175 YAŞINI KUTLUYOR

Mustafa Aktaş

175 yıldır vatandaşların güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan ve köklü bir geçmişe sahip olan kurumların başında gelen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 175. yıldönümünü kutluyor.

21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Tapu Kadastro Teşkilatının 175. Kuruluş yıldönümü kapsamında, Yatağan Tapu İlçe Müdürü Muammer Kılıç, Tapu Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yatağan İlçe Tapu Müdürü Muammer Kılıç, verdiği bilgide şunları söyledi:

“Genel Müdürlüğümüz 23 tapu ve kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile Ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak işlem yaptığı bir köklü bir kurumdur. Bu sene 175, kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.”

Ayrıca, Tapu Ve Kadastro Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi:

“Tapu başvuru sorgulama ile tapu müdürlüğüne gitmeden yapılan başvuruya bağlı işleminizin aşamalarının durumu  internet üzerinden görülebilmekte, alım satım işlemlerinde Takasbank ve diğer bankalar aracılığı ile para transferi güvenli bir şekilde yapılabilmekte, yüzlerce yıllık arşivimiz, oluşturduğumuz sanal müze de halkımız ile paylaşılmakta, taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonumuzla tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.”

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.