Su’yu anlattılar, ödülleri aldılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Su” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Muğla Büyükşehir...

Su’yu anlattılar, ödülleri aldılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Su” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ile Milli Eğitim müdürlüğü işbirliğinde il genelindeki okullarda düzenlenen ‘su’ konulu şiir, slogan ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Yarışmada slogan olarak ‘Her damla hayattır’ sloganı birinci seçildi.

Törende konuşan MUSKİ Genel müdürü Beki Ülgen, Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından yeni kurulan MUSKİ’nin çalışmalarını her zaman suyun değerini bilerek yaptıklarını açıkladı. Ülgen, “22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz yarışmada şiir, resim ve slogan dallarında ilk üç sırayı alan öğrencilerimiz belirlendi. MUSKİ olarak suyun değerini gelecek kuşaklara anlatabilmemiz ve suyun daha ekonomik kullanımı için öğrencilerimizin bilinçlenmelerini istedik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla il genelindeki tüm okullarımızda yapılan yarışma sonrası ilk üç dereceyi elde eden öğrencilerimiz bugün ödüllendirilecek” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, insanların geleceğini bu kadar yakından ilgilendiren suyun öneminin küçük yaşlarda öğrencilere aşılanmasının önemli olduğu belirti. Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise yarışma ile amaçlarının çocuklar üzerinde su tasarrufunu aşılamak olduğunu söyledi. Başkan Gürün, “Toplumumuzun en dinamik gücü çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız. Su önemli bir madde. Suyun politikası, siyaseti olmaz. Herkes için su olmazsa olmaz ve hayattır. Su zengini bir ülke olarak görünsek de hiç de öyle olmadığını geçtiğimiz yıllarda gördük. Suyu çok iyi ve tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Türkiye olarak su mastır planını havza havza planlayıp, havzalar arası geçişleri sağlamamız gerekiyor. Suyun 50 yılını planlamamız gerekiyor. Zaten az olan suyu temin ederken en az su ile temizliği ve sulamayı dengelememiz gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından Şiir, resim ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilerin birincilik ödülleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İkinciler Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve üçüncülerin ödülleri de Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından verildi. Şiir dalında; Yatağan Ayser Kazım Eren Ortaokulu öğrencisi Özge Kılıç birinci, Bodrum Bitez Gülümser Ahmet Danacı Ortaokulu öğrencisi Sedanur Bıçakçı ikinci ve Marmaris Evren Paşa Ortaokulu öğrencisi Sıla Taşan üçüncü oldu. Slogan dalında Menteşe Güzel Sanatlar Lisesinden Meltem Kabak birinci, aynı okuldan Tutku Soylu ikinci ve Yatağan Anadolu Lisesinden Satiye Karakaş üçüncü oldu. Resim dalında ise Ortaca Özel Özalp İlkokulundan Nebir Akkuş birinci, Menteşe Özel Yönelt İlkokulundan Emine Sungur ikinci ve Yatağan Kıbrıs İlkokulundan Gülfer Su Yörük üçüncü oldu. Yarışmanın birincilerine diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.