Sütleri okullara da dağıtmışlar!

Marmaris’te açık alanda stoklanmış bir şekilde bulunan 57 bin kutu okul sütünün akibeti belli oldu. Sütlerin ihaleyi alan bir firma tarafından stoklanmak amacıyla açık havaya bırakıldığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine...

Sütleri okullara da dağıtmışlar!

Marmaris’te açık alanda stoklanmış bir şekilde bulunan 57 bin kutu okul sütünün akibeti belli oldu. Sütlerin ihaleyi alan bir firma tarafından stoklanmak amacıyla açık havaya bırakıldığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine harekete geçen Okul Sütü İl Komisyonu toplanarak bazı kararlar aldı.

Vali Vekili Ahmet Ali Barış başkanlığında toplanan ve Defterdar Yardımcısı Ahmet Sümer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Besim Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hesma Bahar ve Halk Sağlığı Hekimi Dr. Deniz Mülayim’den oluşan komisyon sütlerin firmaya bir daha dağıtılmamak koşulu ile iadesine karar verdi. Komisyon tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Okullara dağıtılan aynı parti sütlerin firma tarafından geri alınması ve diğer toplanan sütlerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tekrar analizlerinin yapılarak 5996 sayılı kanun çerçevesince Muğla’ya dağıtılmamak üzere firmaya iade edilmesi, olumsuz çıkması halinde imha edilmesine karar verilmiştir.

Komisyonca alınan kararların yetkili firmaya ivedilikle duyurulması ve yeni sütlerin en kısa sürede gönderilerek okullara dağıtılmasına karar verildi.

Bu konuda yapılan işlemlerle ilgili basının da bilgilendirilmesinin uygun olacağı yönünde karar verilmiştir.”

Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde söz konusu sütlerin bir bölümünün okullara da dağıtıldığı tespit edildi. Alınan kararlar doğrultusunda dağıtımı yapılan sütler okullardan toplatıldı.

Olayla yakından ilgilenen ve gerekli girişimlerde bulanan Muğla Milletvekili Ali Boğa, bu gelişmenin kurumlarla ilgisi olmadığını ve sütlerin açık alana ihaleyi alan bir firma tarafından depolamak amacıyla bırakıldığını söyledi.

Boğa; ‘Okul sütü projesi ihaleyle farklı firmalara verilmiştir. Sözleşme gereği bu sütlerin gerekli taşıma kurallarına uygun olarak okullara kadar getirilip teslim edilmesi gerekiyor. Okulda bir komisyon huzurunda bu sütler teslim alınıyor. Ancak bölgedeki okul sütünü temin eden  firmanın dağıtım için anlaştığı firma getirdikleri sütleri depo özelliği taşımayan bir açık araziye stok yapmışlar. Olaydan haberdar olunması üzerine yetkililer gerekenleri yapmış ve 57.000 adet süte el konulmuştur. Paketler mühürlenerek kuruma iade edilmiştir.  Ayrıca aynı partiden okullara dağıtımı yapılan sütlerde okullardan toplatılarak iade edilmiştir.’’ Dedi.

Öğrenciler tarafından tüketilen sütlerle ilgili herhangi bir sorun olmadığını, zaten ürünlerin analiz için laboratuvara tedbiren gönderildiğini de söyleyen Ali Boğa; ‘’Haftanın üç günü okullara süt dağıtılıyor. Sütler okullara bir gün önce teslim ediliyor. Cuma günü kullanılacak sütler dağıtıldıktan sonra geriye kalan ürünler sağlıksız koşullarda stoklanmış. Gerekli müdahaleler yapıldı. Tedbir amaçlı olarak okullara dağıtımı yapılan ürünleri de toplattırdık. Yetkili arkadaşlar firma ile görüşmeleri yaptılar. Ürünler geri aşınıyor. Gerekli idari ve para cezaları uygulanacak.  Ancak okullarımızda endişe edilecek bir durum yok. Duyarlı vatandaşlarımızın da haber vermesiyle olaya zamanında müdahale edilmiş ve tedbirler alınmıştır.’’ Diye konuştu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.