Suriyelilerden geriye pislik kalıyor       

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki yasa dışı göçe ilişkin yapılan anlaşma sonrası Bodrum’da kaçaklar büyük ölçüde azalırken sahiller ise onların bıraktığı atık ve pislikle doldu.Bodrum’da yasa dışı yollarla...

Suriyelilerden geriye pislik kalıyor       

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki yasa dışı göçe ilişkin yapılan anlaşma sonrası Bodrum’da kaçaklar büyük ölçüde azalırken sahiller ise onların bıraktığı atık ve pislikle doldu.

Bodrum’da yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilerin geçiş noktası olan Akvaryum Koyu'nda Suriyelilerden geriye kalanlar sahillerde çok kötü bir görüntü oluşturuyor. 1 km’lik koyun neredeyse tamamı Suriyelilerden kalan atık ve çöplerle dolu.

Akvaryum Koyu'nda sık sık mültecilere rastladıklarını söyleyen yöredeki tekne kaptanları; “Bu koylardan çok geçiş oluyor. Biz bir çok kez koyları temizledik. Ama halen koylarda mülteci eşyalar çok fazla. Çoğunlukla Pakistan ve Suriyeli mülteciler geçiyor. Belediye ekipleri koylarda temizlik yapıyor ama kirliliğin önüne geçemiyor. Çünkü her gün bu koya yüzlerce mülteci geliyor” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.