Surinam Muğla ilişkileri geliştiriliyor

Güney Amerika ülkesi Surinam ile ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Winston Caldaria ve beraberindeki heyet Muğla’ya geldi.Surinam ile Türkiye arasında ticari ilişkileri geliştirmek...

Surinam Muğla ilişkileri geliştiriliyor

Güney Amerika ülkesi Surinam ile ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Winston Caldaria ve beraberindeki heyet Muğla’ya geldi.

Surinam ile Türkiye arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Surinam Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Winston Caldaira ve üst düzey şirketlerin Genel müdürleri Muğla’ya geldi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski öğretim üyelerinden ve Surinam’daki bir şirketin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Muhammed Eltez tarafından Türkiye’ye getirilen heyet Muğla’da Sıtkı Koçman Günleri programına katıldı.

Muğla’ya gelen heyet arasında, Surinam Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Winston Calderia, enerji ve ağaç faaliyeti yürüten fabrikanın genel müdürü Gino Abdulhak, Müdür yardımcısı Cornelis Telgt, SAİLL şirketi genel müdürü Tielak Sharman, Surinam Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Soeratmin Moestadja, Alman GK şirketi sahibi Erol Güngör, Surinam’daki enerji firmasının danışmanı Prof. Dr. Muhammed Eltez ve Filiz Sağlıker bulunuyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Dekan vekili ve Surinam’daki enerji firmasının danışmanlığını yapan Prof. Dr. Muhammed Eltez, “Surinam ile Türkiye arasında ticari ilişkiler konusunda sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce resmi mektup iletilmişti. Şu andan itibaren Türkiye ile Surinam arasında resmi kanallardan ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Türkiye’ye gelen Surinam Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Surinam’daki enerji ve tarım ve ağaç işlerinde faaliyet gösteren firmaların genel müdürleri incelemelerde bulunuyor” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.