Su Ürünleri Fakültesi bir ilki gerçekleşti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2012-2013 mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. Mezun olan öğrenciler, fakültelerinin kuruluşunun 19. yılında kendilerine ait yeni fakülte binalarının yapımından dolayı...

Su Ürünleri Fakültesi bir ilki gerçekleşti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2012-2013 mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. Mezun olan öğrenciler, fakültelerinin kuruluşunun 19. yılında kendilerine ait yeni fakülte binalarının yapımından dolayı Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’a bir plaket verdiler. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) B Salonunda 83 mezun için yapılan Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcıları, Balıkçılık ve Su Ürünleri Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik il Müdürü, su ürünleri özel sektörü temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende Fakülte Öğrenci Temsilcisi İsmail Karaburç ve fakülte birincisi Selçuk Boztepe tarafından mezun arkadaşları adına yaptıkları konuşmada Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’a destekleri için teşekkür ettiler ve Harmandar’a Teşekkür Plaketi verdiler.

Üniversitenin artık bir gemisi var

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar da açılış konuşmasında Rektör Harmandar’a yeni fakülte binasını kazandırmasından dolayı öğrenci ve fakülte personeli adına teşekkür etti. Baygar,  ayrıca Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Gemisi olarak hibe edilen 2004 yapımı 24 m. uzunluğundaki Araştırma Gemisi hakkında bilgi vererek katkısı olanlara teşekkür etti.

Karşılıksız burs verilecek

Dekan Baygar; aynı zamanda 2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılında Su Ürünleri Fakültesini tercih edip kayıt yaptıracak olan öğrencilere Su Ürünleri Özel Sektörü tarafından karşılıksız burs verileceğini ve okul bitiminde de başarılı mezunlara iş sağlanacağı açıkladı.

Daha sonra, bölgenin su ürünleri sektörü öncülerinden Özpekler Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özpek’in tecrübesini paylaştığı konuşması, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Su Ürünleri Fakültesi’nin mezuniyet törenine Ankara’dan katılan Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz da konuşmasında kamu sektöründe de su ürünlerin mühendislerine önemli derecede ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Öğrenciler yeni binada eğitim görecekler

Törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Su Ürünleri Fakültesi’nin üniversite ve bölge için oldukça önemli olduğu ve Su Ürünleri Fakültesinin çok kısa sürede hak ettiği konuma geleceğine inandığını ve desteklerinin de devam edeceği mesajını vererek, yeni Su Ürünleri Fakültesinin eylül ayında bitirilerek yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacağını bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak ve Daire Başkanı Türkyılmaz’a üniversiteye hibe edilen Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Gemisi için vermiş oldukları desteklerden dolayı, su ürünleri özel sektör temsilcilerinden ise Özpekler Ltd. Şti. Yönetim Kurulu adına Mustafa Özpek’e, Kılıç Holding adına Orhan Kılıç ve Hayri Deniz’e, OLİVKA Su Ürünlerinden Metin Mehricihan’ a 2013-2014 Eğitim öğretim yılında Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri için vermeyi taahhüt ettikleri burslar ve diğer desteklerinden dolayı birer teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların tamamlanması ve plaket töreninin ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusunu katılımcılar ve aileleri ile birlikte yaşadılar.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.