Su Güvenliği Toplantısı Muğla’da yapılıyor

Özellikle son yıllarda halkın içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.Halka güvenli ve yeterli su temin edilmesi...

Su Güvenliği Toplantısı Muğla’da yapılıyor

Özellikle son yıllarda halkın içme kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıyor.

Halka güvenli ve yeterli su temin edilmesi Belediye mücavir alanlarında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği Belediyelerin, Belediye mücavir alanları dışında ise 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği İl Özel İdarelerinin sorumlulukları arasında. İlgili bakanlık ise yerel yönetimlerce temin edilen suyun temiz, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde halka ulaştırılıp ulaştırılmadığını takip etmekle görevli.

Ülkemiz ve Muğla’da her geçen gün artan su güvenliği konusu Muğla’da gerçekleştirilecek olan Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısında masaya yatırılacak.

Toplantı ile ilgili olarak Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Ülkemizde İçme-kullanma sularının temin edilmesi, su kaynağının, deposunun ve isale hattının kirlenmelere karşı korunması ve dezenfeksiyonun aksatılmadan yapılması konusunda belediye teşkilatı bulunan yerleşim yerlerinde belediyeler, belediye sınırları dışında ise il özel idareleri sorumlu olduğundan bu konuda mahalli idarelere büyük görevler düşmektedir.

Bu görev kapsamında Bakanlığımız ülke genelinde içme ve kullanma amacıyla halkın tüketimine sunulan sulardan belli bir program dahilinde 5000 saha çalışanı, 1500 laboratuvar çalışanı ile yılda 140.000 kontrol izleme, 40.000 denetim izlemesi yapmaktadır. İzleme çalışmaları kapsamında kaynak ve depolarda düzenli olarak takip edilmektedir.

İzleme çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak, sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Kurumumuzca 81 ili kapsayacak şekilde 23 bölgede “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantıları” yapılmaktadır.

İlimizde yapılacak olan toplantıya Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı, Çevre Sağlığı Daire Başkanı, Şube Müdürleri ve Birim Sorumluları) ile Aydın, Denizli, Muğla İllerinin Vali Yardımcıları, Belediye ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri katılacaktır.”

Toplantı Muğla, Aydın ve Denizli illerinin katılımı ile 11 Kasım 2016 tarihinde saat 14:00’ de Akyaka Yücelen Hotel’de başlayacak.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.