Stratonkeia’da Türk-Yunan konseri

Yatağan Belediyesi  öncülüğünde  Stratonikeia Kazı Başkanlığı, iş birliği ile düzenlenen konsere  ilginin büyük olması bekleniyor.  Roma İmparatoru Agustos’un 2000. ölüm yıldönümü dolaysıyla Kos...

Stratonkeia’da Türk-Yunan konseri

Yatağan Belediyesi  öncülüğünde  Stratonikeia Kazı Başkanlığı, iş birliği ile düzenlenen konsere  ilginin büyük olması bekleniyor.  Roma İmparatoru Agustos’un 2000. ölüm yıldönümü dolaysıyla Kos Adası Klasik Müzik Derneği  ve Akyarlar  Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği   Klasik Müzik Grupları tarafından verilecek olan konserde   gruplar 10 Türkçe, 10 Yunanca ve 10 karma parça seslendirecekler.

Helenistlik Çağdan Osmanlı Dönemine kadar gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin izini taşıyan Stratonikeia Antik Kentinde  Roma İmparatoru Agustos’un da tapınağı yer alıyor.  Konser  Antik  tiyatroda  akşam düzenlenecek. Ancak  Stratonikeia’ya gündüz gelen konuklar  Kazı Başkanı  Pamukkale Üniversitesi  Fen Edebiyet Fakültesi  Öğretim Üyesi  Porf.Dr.  Bilal Söğüt tarafından gezdirilerek bilgi verilecek.

Yatağan’da bulunan  tarihi doku ve doğal güzellikleri  etkinliklerle tanıttıklarını belirten Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık; “Yatağan Belediyesi olarak  bazı eleştiriler alsak da  sosyal ve kültürel etkinlikler bizim vaz geçilmezimizdir. Bilindiği üzere Stratonikeia Antik kentte  Roma İmparatoru Agustos’un da tapınağı yer almaktadır.  14 Eylül tarihinde düzenlenen bu önemli etkinliğe tüm halkımız davetlidir, konser ücretsizdir.   Bu etkinli de hem Türk Yunan dostluğunun gelişmesi hem de  Uluslar arası alanda Stratonikeia’nın tanıtılması çok önem arz edecektir” dedi.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.