Stratonikeia’da Spor Festivali

Dünyanın en eski ve en büyük mermer kenti olan Antik Stratonikeia’da uluslar arası spor festivali düzenlenecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyeleri ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun’dan...

Stratonikeia’da Spor Festivali

Dünyanın en eski ve en büyük mermer kenti olan Antik Stratonikeia’da uluslar arası spor festivali düzenlenecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyeleri ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun’dan oluşan heyet antik kentte incelemelerde bulundu. Festivalin Stratonikeia’nın ve Muğla’daki alternatif turizmin tanıtımında büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yatağan İlçesinde bulunan 4 bin yıllık tarihi antik kent Stratonikeia, 2017 yazında uluslararası spor festivaline ev sahipliği yapacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kuulu üyelerinden Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz, beraberlerinde Yatağan Belediye Başkanvekili Tarcan Oğuz, Yatağan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kamuran Adalı ve diğer ilgili kişilerle Stratonikeia’da inceleme yaptılar.

Burada kazı heyetinden Arkeolog Nihal Durnagülü ve Yatağan Belediye Başkanvekili Tarcan Oğuz’dan bilgi alan heyet, Stratonikeia antik kentinin hem tarihi dokusunu hem de doğal güzelliğini beğendiklerini , uluslararası bir etkinlik için uygun olduğunu belirttiler.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun; “Biz Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatağan Belediyesi iş birliği ile burada uluslar arası spor festivali düşünüyoruz. Bunu 2017 yaz sonu okullar açılmadan düşünüyoruz. Daha öncede Denizli’de Afrodisias Antik Kentinde bu tür etkinlik yaptık. Dünyada Türkiye hayranı çok ülke var onlarla da iş birliği yaparak bunu başaracağız.” şeklinde konuştu.

Heyete teşekkür eden Yatağan Belediye Başkanvekili Tarcan Oğuz; “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyelerinin ziyareti bizleri çok memnun etti. Biz Yatağan Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu tür etkinlikler İlçemizi dünyaya tanıtacaktır.”dedi.

Heyet incelemelerini tamamladıktan sonra Yatağan Belediye Başkanvekili Tarcan Oğuz ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin tarafından Bözyük’e götürülerek tanıtımı yapıldı ve Pınarbaşı Ahmet Yüksel Tesislerinde misafir edildi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.