Spor Turizmine ilk adım

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Dalaman-Ortaca Turizm Altyapı Birliği ‘DOTAB) arasında Sarıgerme köyünde yapılacak olan spor tesislerinin protokolü imzalandı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Güney Ege...

Spor Turizmine ilk adım

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Dalaman-Ortaca Turizm Altyapı Birliği ‘DOTAB) arasında Sarıgerme köyünde yapılacak olan spor tesislerinin protokolü imzalandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya Turizm Altyapısı Mali Destek Programı çerçevesinde yapılan proje başvurusu ile Sırıgerme köyünde 60 dönümlük arazi üzerine kurulacak 3 adet çim saha spor tesisleri inşa edilecek. Tesisin proje ortağı Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Birliği (DOTAB) ile MUTSO arasında protokol imzalandı.

Protokol imza töreni Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Ortaca Belediye Başkanı ve aynı zamanda DOTOB Başkanı Hasan Karaçelik arasında imzalandı. İmza törenine MUTSO yönetim kurulu üyeleri ile DOTOB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“Kış Turizmine de katkı sağlayacak”

Protokol imza töreninde konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş proje hakkında bilgi verdi. Karakuş, “GEKA Turizm Altyapısı Mali Destek Programı çerçevesinde başvuru sahibi olarak odamız tarafından hazırlanan ve uygulanacak olan sportif amaçlı uluslararası standartlara sahip Sarıgerme Futbol sahaları projemiz yaklaşık 750 bin TL GEKA desteği almaya hak kazanmıştı. Proje ortağımız Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile birlikte Muğla’ya futbol turizmini kazandırarak turizmin çeşitlenmesine ve turizm sezonunun uzamasına katkı vermek istiyoruz. Bölgede 10 bin yatak kapasitesine sahip turistik tesislerimiz var ve bu proje ile turizm faaliyetleri 12 aya yayarak bölge turizmini daha aktif hale getirmek istiyoruz. Projenin uygulanacağı Sarıgerme’de 4 ve 5 yıldızlı büyük oteller bulunmasının yanında yerel belgeli oteller de mevcut. Kış sezonunda bu otellerimizi aktif hale getirerek ulusal ve uluslararası düzeydeki futbol takımlarını bu yöremize çekmek ve bu yöremizi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bunun yanında Muğla’nın da kış turizminden faydalanmasını sağlayacağız. Bizim projemizin diğer otellerimize de örnek teşkil etmesini istiyorum. Diğer otellerimiz de kendi tesislerini yaparak özellikle kış aylarında bölgenin canlanmasına ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlamalarını bekliyorum” dedi.

Turizmin Dönüm Noktası olacak

Ortaca Belediye Başkanı ve aynı zamanda Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Hasan Karaçelik, bölgenin gelişmesine büyük katkılar sunması beklenen spor tesislerinin bir başlangıç olduğunu söyledi. Karaçelik, “Yıllardır turizm güneş, kum, deniz sarmanına girmiş bir şekilde. Antalya’nın Spor komplekslerini yerine getirmişliği ile birlikte bize Antalya örnek gösterildi. Ortaca, Dalaman, Köyceğiz alternatif turizm olma yolunda günden güne ilerleyecek. Biz bölgeyi Ortaca, Dalaman, Köyceğiz olarak düşünmüyor daha neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Ben inanıyorum ki Sarıgerme, İztuzu, Dalaman turizmin parlayan yıldızı haline gelecek. Muğla turizmin dönüm noktasına gelecek bir durumda olduğunu düşünüyorum. Ben bu projelerin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Spor kompleksimizin alanı 100 dönüm ama imar planından sonra 68 dönüme indi. Komplekste 3 futbol sahası bunun yanında sosyal alanlar, tesis sahaları, kafeteryalar gibi alanları da var. Bu bizim için bir başlangıç. Daha ileriye dönük planlar da olacaktır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının bize olan manevi desteği bizim için çok önemliydi. Bu desteğin siyasi yanı olmayıp turizmi geliştirmek için manevi ağırlığı bizim için önemli olandı. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

18 ayda tamamlanacak

Sarıgerme Spor tesisleri 60 dönüm arazi üzerine kurulacak. Tesislerde 3 adet FİFA standartlarında çim saha, otopark, dinlenme ve rekraasyon alanı, WC, çocuk oyun alanı, kafeterya, satış üniteleri, 2 takım için soyunma odaları, tribün, voleybol sahası, tenis kortu, basketbol sahası, iş makineleri için otopark, saha bakım üniteleri, yürüyüş ve koşu parkuru, su deposu ve atık su terfi istasyonu bulunuyor.

Sarıgerme Spor tesisleri 18 ay içinde tamamlanacak. Tesisler için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından GEKA’ya yapılan proje başvurusundan 750 bin TL hibe yapılırken, projenin tamamı 1 milyon 394 bin 117 TL’ye malolacak. Tesis, Dalaman Havalimanına 15, Ortaca’ya 16 kilometre, Sarıgerme’deki turistik tesislere de 500 metre mesafede.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.