Spor, Sağlık ve Kültür Kenti Muğla

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Muğla Kültür Şenliği’nin bu yıl 22’incisi düzenleniyor. Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, düzenlediği basın toplantısında Şenlik Programı ve projeler hakkında...

Spor, Sağlık ve Kültür Kenti Muğla

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Muğla Kültür Şenliği’nin bu yıl 22’incisi düzenleniyor. Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, düzenlediği basın toplantısında Şenlik Programı ve projeler hakkında bilgi verirken, Muğla’nın gelecekte spor, sağlık ve kültür kenti olarak yerini alacağını söyledi.

Muğla Belediyesi, 22. Muğla Kültür Şenliğini 27-28-29 Eylül tarihleri arasında Muğlalılarla buluşturacak. 27 Eylül’de ocak yakma, baca tüttürme ile başlayacak Muğla 22. Kültür Şenliği, 29 Eylül tarihinde Hande Yener konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erecek.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “1984’den bu yana düzenlenen Türkiye’nin en köklü kültür şenliklerinden biri olan Muğla Kültür Şenliği’nin bu yıl 22.’sini düzenlemekten gurur duyuyoruz. Sahip olduğumuz sosyal, kültürel, doğal ve mimari zenginliklerimizi bu şenliklerde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Şenlik hazırlıkları tamam

22. Muğla Kültür Şenliği’nde, Düğerek Sosyal Tesis ve Spor Salonu açılışı, konserler, tiyatro, resim, ebru, fotoğraf sergisi, bayanlar yavaş bisiklet yarışı, çocuk etkinlikleri, kitap tanıtımı, şiir ve türkü dinletisi, bal şenliği, Rahvan At Yarışı, Satranç turnuvası, 9. Trap, okçuluk, skeet ve kurşun atış gösterisi, yayla etkinlikleri gibi birçok etkinlik Muğlalılarla buluşacak.

Muğla’nın gelecekte spor, sağlık ve kültür kenti olarak yerini alacağını belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Anfi tiyatro, devam eden restorasyon çalışmaları, Saburhane meydanı düzenlemesi, Düğerek sosyal tesisleri, bisiklet yolları, asar Dağı yürüme yolu ve Tıp Fakültesi tamamlandıktan sonra Muğla bir spor, sağlık ve kültür kenti durumuna gelecek. Muğla, yeşil alan bakımından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi. Şu anda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7,9 m2. Göreve geldiğimizde 63 bin m2 olan yeşil alan miktarını 499 bin 655 m2’ye çıkardık. Park alanını da 93’e çıkaracağız” dedi.

Pedallar kenti birleştirecek

Başkan Gürün Muğla’da bisiklet yolu ağını 26 kilometreye çıkardıklarını belirtirken, Muğla ve Kötekli arasında bisiklet ile gezme imkânını sağlayacak bisiklet ihalesini de önümüzdeki günlerde çıkacaklarını ifade etti. Gürün, “Bisiklet yolu ağı 26 km’ye bağlandı. Önümüzdeki günlerde Bisiklet ihalesine çıkacağız. Bu ihale ile 1 TL karşılığında Kötekli’den Muğla’ya bisiklet ile gelme imkânı sağlanacak. Aynı şekilde Muğla’dan da Kötekli’ye 1 TL gidilebilecek” dedi.

Saburhane Meydanı düzenlenecek

Arasta birinci ve ikinci etap restorasyon projeleri ile ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Başkan Gürün, “Arasta çatı ve dış cephe restorasyon projesinde şu ana kadar 244 dükkânın restorasyonu yapıldı. Bu bölgede gerçekten olağanüstü bir değişim oldu. Bunun yanında Belediyemizin kendi imkânları iye Muğla’ya kazandırdığı Zahire Pazarı Arasta bölgesine canlılık getirdi. Önümüzdeki günlerde Dişçigiller hanı da yenilenecek. Bu yer de ihale aşamasında. Restorasyonu devam eden Apostol Han’ın 1-2 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Saburhane meydanı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu alanda cephe yenilemesi ve sokak düzenlemesi yapılacak” dedi.

Miting Meydanı yapılıyor

Başkan Osman Gürün, Kışla parkının spor kompleksi olarak Spor Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde ulusal uluslar arası yarışlar için kapalı salon ve yüzme havuzu olarak yapımına başlandığın belirterek, “BU alandaki tesisler ile Muğla ekonomisi de canlanacak. Gösteri ve mitingler bu alanda yapılıyordu. Bu alan yerine özellikle seçimlerde siyasi partilerin miting yapabilecekleri alan için Göz Hastanesi’nin yanında bulunan ve hafriyat ile doldurulması bitmek üzere olan alan hizmete girecek” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.