Soykırım iddiası kocaman bir yalandır

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muğla Şube Başkanı Av. Cüneyt Erkmen Özbayır Ermeni Soykırımı iddialarına yönelik açıklama yaparak, “Soykırım iddiası kocaman bir yalandır. Sözde soykırım nedeniyle Türkler suçlanıyor....

Soykırım iddiası kocaman bir yalandır

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muğla Şube Başkanı Av. Cüneyt Erkmen Özbayır Ermeni Soykırımı iddialarına yönelik açıklama yaparak, “Soykırım iddiası kocaman bir yalandır. Sözde soykırım nedeniyle Türkler suçlanıyor. Soykırım iddiası Kurtuluş Savaşı sonrasında tozlu raflara kaldırılmıştır. Bu soykırım iddiası PKK saldırısıyla beraber önümüze konulmuştur” dedi.

Ermeni soykırım iddialarının yeniden gündeme gelmesi sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muğla Şube Başkanı Av. Cüneyt Erkmen Özbayır,Türk topraklarında ‘Ermeni Soykırımı’ yapıldığı iddialarına tepki gösterdi.

Dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir açıklama yapan Şube Başkanı Av. Cüneyt Erkmen Özbayır; “Soykırım iddiası kocaman bir yalandır. Sözde soykırım nedeniyle Türkler suçlanıyor” dedi.

Ermeni Soykırımı’nın tarihin çarptırılması olduğunu söyleyen Özbayır açıklamasında şunları kaydetti;

“Ermeni İhtilal Komiteleriyle devlete karşı 1888-1915 yılları arasında tıpkı bugün PKK’nın yaptığı gibi binlerce kişinin ölümüne sebep olan baskın ve katliamlar gerçekleştirmiş, 1. Dünya Savaşında Doğu Anadolu’yu işgal eden çarlık Rusyası ordularında Osmanlı’ya karşı savaşmış, katliamlar yapmış, Kurtuluş Savaşında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu işgal eden Fransız ordularında yer almış ve, Dönemin hükümeti tarafından çıkarılan tehcir (zorunlu göç) yasası kapsamında askeri bir tedbir olarak olayların yoğun yaşandığı yerlerden, yine Osmanlı toprağı olan başka vilayetlere göç ettirilmişlerdir. 85.000 Osmanlı Ermenisininyaşadığı İstanbul’da soykırım günü ilan edilen 24 Nisan 1915 günü, sadece 2345 Ermeni’nin tutuklandığı sabittir, belgelidir. Bu durum bile olayın bir soykırım olmadığının en basit kanıtıdır. SEVR’le başlatılan oyun Lozan’la çökmüş, soykırım iddiaları, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması sonrasında kurulan güçlü Türkiye Cumhuriyeti karşısında tozlu raflara kaldırılmış, nevarki 1970, özellikle 1980 sonrası, küreselleşmeye zorlanan yeni dünya düzeninde Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin emperyalist BATI tarafından yine hedef alınması sürecinde, PKK terörüyle birlikte yeniden önümüze konmuştur. Amaç SEVR’i hortlatmaktır”.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.