Sosyal Yardım görevlilerine eğitim

Sosyal Yardım ve İnceleme görevlilerine,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İş-Kur tarafından verilen hizmetler ve Portal Kullanımı eğitimi verildi.Sosyal yardım alanlardan çalışabilir durumdaki yoksul ve işsiz...

Sosyal Yardım görevlilerine eğitim

Sosyal Yardım ve İnceleme görevlilerine,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İş-Kur tarafından verilen hizmetler ve Portal Kullanımı eğitimi verildi.

Sosyal yardım alanlardan çalışabilir durumdaki yoksul ve işsiz vatandaşların çalışma hayatına aktif ve üretken olarak katılımının desteklenmesi amacıyla İŞ-KUR’a kayıt olmalarının sağlanarak, sosyal yardımlar ile istihdam bağlantısının etkinleştirilmesi adına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında çalışan personel, sosyal yardım almak için kendisine gelen vatandaşları İŞ-KUR'a yönlendirmeyerek İŞKUR noktası gibi çalışacak.

Bu kapsamda Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, Muğla Merkez ve ilçelerden gelen toplam 14 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeline, 3 gün sürecek “İŞKUR tarafından sunulan hizmetler ve portal kullanımı” eğitimi verildi. Eğitimin bitiminde İŞKUR şifresi verilerek personelin “İstihdam Görevlisi” olarak Vakıflarda görev yapmaları sağlanacak.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.