Üzeyir Yıldırım

Üzeyir Yıldırım

SON ZAMANLARDA DİYANET/ ÜZEYİR YILDIRIM

Ben Diyanet’te çalışan bir Din gönüllüsü , emeklisi gelmiş, bundan sonra da dünyevi beklentisi olmayan birisi olarak, son zamanlarda Diyanet işleri Başkanlığımızda ki güzel gelişmeleri ve çalışmalara değinmeden geçmenin mümkün olmadığını, yine son zamanlarda yazmış olduğu kitapları, hutbeleri, dergileri okuduğum zaman Diyanetin nasıl çalıştığını anlamak zor olmasa gerekir.

Bizler toplum olarak bazı zaman Diyanet işleri başkanlığımıza eleştiri yaparken, acaba güzel tarafları da var mı diye hiç düşünmeyiz. bana göre Diyanet bu ülkemizin olmazsa olmazıdır. Vermiş olduğu fetvalarda, konuşmalarında, sohbetlerinde kılı kırk yararak yaptığı kanaatindeyim. Yazılmış olan eserlerden biride, Her insanın evinde bulunması gereken “Kur’an yolu Türkçe meal “ o kadar güzel hazırlanmış ki onu baştan sona hep okuyan biri olarak, en üst seviyeden en alt tabakaya kadar herkesin her kesimin okuyup ta anlayabileceği çok sade yazılmış çok güzel bir eser ben şahsen her evde olması ve Herkesin okuması gerektiği kanaatindeyim.

İkinci eseri de “Hadislerle İslam” bu eser titizlikle hazırlanmış, yine de en üst seviye den en alt tabakaya kadar herkesin anlayabileceği, peygamberimizin yaşantısını ve sözlerini anlatan, aynı zamanda her evde bulunması gereken ve okuduğu zaman çok şey kazandıracağı muhakkak olan bir eser. Bu eserde 7 cilt fiyatı da yüksek bir meblağ değil normalin altında ki bir fiyattır, onun için Dinimizi ve peygamberimizi anlamada bize yardım eden vazgeçilmez bir eser.

Yazmış olduğu hutbelerde takdire şayan bir lisan ile Cuma günleri hutbede okuduğumuz zaman bir çok cemaatimizin hoşuna gidiyor ve hutbenin metnini bizden istemekteler. Eğer hutbeyi dikkatlice dinlemezsek içeriğini vakıf olamasak söyleteceğimiz kuru bir sözden ibaret kalıverir. Bundan önceki dönemlerde hutbeler köylere hitap etmiyor diye şikayet ediliyordu şimdi ise toplum bireylerinin hepsinin anlayacağı şekilde yazılmış. Bireylerin ellerinde çoğunda internete erişiyor haftada bir yazılan hutbeleri ne diyor diye okusak çok şeyler kazanacağımızın inancındayım.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen hocamızın yazmış olduğu çok kitabı varda en son yazdığı” Bizi kim beğenecek” adlı kitabını okudum çok hoşuma gitti. Yeni Mh. Cami cemaatiyle bu konuda oturduk konuştuk. Cemaatimizde isteyelim bizde bu kitaptan istifade edelim dediler bizde istedik. Yeni Mh. Cami cemaati kitap okuma halkası oluşturduk her ay bir kitap okuyup kritiğini yapıyoruz.

Tabii ki Başkanlığımızın yazmış olduğu kitapları paylaşmak, anlatmak elbette bizlerin görevi olsa gerek. Muğla müftülüğü personeli Din hizmetleri Şube Müdürümüzün başkanlığında, koordinatör olarak gençlerin İslam ve Kur’an a, vatanına ve milletine, Dinine ve Diyanetine, anasına babasına nasıl hayırlı evlatlar yetiştirilebilir, uyuşturucunun pençesinde her şeyini kaybetmiş, inim inim inleyen nice gençlere yardımcı olabilmek amacı ile çalıştıklarını ve ilçelerde bizlerde bu kötülükten nasıl arındırabiliriz düşüncesiyle gençlerle etkinlikler yapma gayreti içerisindeyiz. Keşke bazen duyduğumuz eleştiri yerine hep beraber bu geçlerin elinden bizler tutabilsek daha da güzel olacak amma onlarında yardımcı olacaklarını inanıyoruz.

Son olarak diyanetin vermiş olduğu fetvalar hakkında ne yapalım diye soruyorlar, İnanın ki Diyanet bir fetva veriyorsa ona inancımız tam olmalı çünkü bu fetvayı bir veya iki kişi olarak değil kurul olarak verdiklerini unutmayalım. Diyanet bu memleketin, güzide kuruluşu, sigortası olarak görmeliyiz. Yazdığımız bu yazılarda Üstlerimizin beğenmesinden ziyade Allah beğensin bizleri. Burhan İşliyen Hocamızın kitabından bir alıntı ile bitirelim. “tenkit tüketir, takdir üretir.” Öğrenciyi takdir etmek başarısını artırabilir, çalışanı, memuru takdir etmek verimliliği yükseltebilir. Müspet yaklaşım genellikle güzel netice verir.

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.