Somut Olmayan Sergi ilgi topladı

Muğla’daki ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen “Somut Olmayan Sergi” Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşti. Sergiye Muğla Protokolü ile birlikte katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kültürel...

Somut Olmayan Sergi ilgi topladı

Muğla’daki ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen “Somut Olmayan Sergi” Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşti. Sergiye Muğla Protokolü ile birlikte katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kültürel miraslarımıza sahip çıkmak anlamında düzenlenen bu etkinliği yürekten kutluyorum” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sergide emeği geçenleri kutlayarak, “Yaşayan miras olarak adlandırılan somut olmayan miraslarımıza sahip çıkmak, bir anlamda kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Elle tutulamayan, gözle görünemeyen bu değerlerimiz toplumumuzu var eden değerler olma bakımından çok önemlidir. Gelenek, görenek, türkü, şiir, hikaye gibi unsurlardan oluşan bu değerlerimizi yaşatmak hepimizin görevi. Bu anlamda bu serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

41 okulun öğrencileri tarafından hazırlanan sergide, Nazmi Zehra İyibilir İlköğretim Okulu Birinci, Sabri Acarsoy ilköretim Okulu İkinci ve Yerkesik Çokamaçlı Lisesi Üçüncü oldu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.