Sokak hayvanları Geri Dönüşümle beslenecek

Menteşe Belediyesi hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutularını hizmete sundu.Menteşe Belediye Başkanı Bahattin...

Sokak hayvanları Geri Dönüşümle beslenecek

Menteşe Belediyesi hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutularını hizmete sundu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe Belediyesi olarak hem çevremizi temiz tutmak, hem de sahipsiz olan sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla çevreci Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutularını hizmete sunduk” dedi.

Sokak Hayvanları da ilçemizin sakinleri

Başkan Gümüş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sokak hayvanları özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Ayrıca büyüyen kentsel yaşamın doğal sonucu olarak yaşam alanları daralan, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları etrafındaki çöpleri karıştırarak karnını doyuruyor. Biz Menteşe Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan sokak hayvanlarını da bu ilçenin sakinleri olarak görüyoruz. Çünkü onlarla birlikte yaşıyoruz. Bu nedenle onlara hem sahip çıkmak, hem de çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız gerekiyor. Bu anlamda çevreci, “Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm” kutularını hizmete sunduk. Hem mama, hem de suyu birlikte bulunduran bu kutular sayesinde, sokak hayvanları yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Şuan için 2 adet olan “Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm” kutularını Sınırsızlık Meydanı ve Latif Sepil Parkı olmak üzere 2 ayrı noktaya yerleştirdik. Vatandaşlarımız tarafından bu kutularımıza atılan her pet şişe, cam şişe, teneke ve karton kutu karşılığında alt bölümde bulunan kaplara Menteşe Belediyesi tarafından temin edilen kuru mamalar otomatik olarak dökülüyor. Böylelikle sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin yiyecek ihtiyacı karşılanıyor. Diğer taraftan da çevremizi temiz tutmuş oluyoruz. Sokak hayvanları da yiyecek bulmak için etraftaki çöpleri karıştırmadan bu kutularımızdaki mamalar ile karınlarını doyurabiliyorlar. “Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm” kutularının sayısını en kısa sürede arttırarak kentimizin farklı noktalarında yerleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.