Soğuk seracının belini büktü

Tüm yurdu etkileyen soğuk ve karlı hava odun fiyatlarını ton başına arttırdı. Günlerdir geceleri sıcaklığın sıfırın altına düşmesi nedeniyle üreticiler aşırı miktarda odun yakmak zorunda kalınca oduncular fiyatları...

Soğuk seracının belini büktü

Tüm yurdu etkileyen soğuk ve karlı hava odun fiyatlarını ton başına arttırdı. Günlerdir geceleri sıcaklığın sıfırın altına düşmesi nedeniyle üreticiler aşırı miktarda odun yakmak zorunda kalınca oduncular fiyatları yükseltti.

Fethiye İlçesinde turfanda sebze üreticileri özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Sabaha kadar seralarındaki odunları yakmak zorunda kalan üreticiler stokları tüketince odunculara koştu. Fethiye’nin Çamköy hali yakınında kamyonlar ve traktörlerle odun satan üreticiler odunun fiyatı ton başına yaklaşık 100 TL artınca oldukça şaşırdılar. Ürünlerini dona kaptırmamak için odun almak zorunda kalan üreticiler daha önce tonunu 200-250TL’ye aldığı odunu bu kez 300-350Tl’den almak zorunda kaldı. Fethiye ve çevresindeki üreticiler için Köyceğiz ve Dalaman’ın köylerinden getirildiği öğrenilen odunlar adeta kapışılırken bazı vatandaşlarda satım yapılan yerde ağaç kesim motorlarıyla sera için odunları hazır hale getiriyor.

Odun satıcısı Ramazan Dallı, soğuktan önce odunu kilosu 25- 30 kuruştan verdiğini söyledi. Soğukların başlamasıyla kilo başına 3-4 kuruş zam olduğunu kaydeden Dalı, soğuklar ile birlikte talebin arttığını ve bu yüzden günde 15-16 ton odun sattıklarını kaydetti.

Üretici Niyazi Avcı ise, bir gecede 1,5 ton’a yakın odun yakmak zorunda olduklarını söyleyerek, "Özellikle geceleri için çok sert bir kış geçiyor. Soğuktan önce odun fiyatları uygundu. Soğuklar başlayınca odun fiyatları arttı. 10 günden bu yana 12 sobamı da yakıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.