Slovakya’dan Dalaman’a kardeş şehir

Dalaman Belediyesi ile Slovakya’nın unajska Streda Belediyesi arasında 2 yıldır devam eden “Kardeş Şehir” projesi kapsamında Dunajska Streda Belediyesi heyeti Dalaman’nı ziyaret etti.Slovakya Cumhuriyeti’nin Dunajska Streda...

Slovakya’dan Dalaman’a kardeş şehir

Dalaman Belediyesi ile Slovakya’nın unajska Streda Belediyesi arasında 2 yıldır devam eden “Kardeş Şehir” projesi kapsamında Dunajska Streda Belediyesi heyeti Dalaman’nı ziyaret etti.

Slovakya Cumhuriyeti’nin Dunajska Streda Belediyesi ile Dalaman Belediye Başkanlığı arasında “Kardeş Şehir” olmak konusunda yaklaşık 2 yıldır karşılıklı yazışmalar ve görüşmelerin sonunda Dunajska Streda Belediye Başkanı Mr. Judr. Zoltan Hajos heyeti ile akşam saatlerinde Dalaman’a geldi. Heyeti karşılayan Başkan Yardımcısı Kadir Fırat konuklarla birlikte bir araya geldiler.

Dalaman Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Vekili Halil Çalış, Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin, Fethiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Kaya, Fethiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yorulmaz, Dalaman Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, Belediye Zabıta Müdürü Birol Kılınç, Belediye Yazı İşleri Müdürü Bekir Orhan, Dalaman Kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar ve Kent Konseyi Üyesi Cafer Şaşmaz ile konuk heyetin Başkanı Danujska Streda Belediye Başkanı Mr.Judr. Zoltan Hajos ile diğer heyette bulunan Mr.Laszlo Szabo Vice, Mayor of Dunajska Streda, Mrs.Ing.Julia Bubnıokava, Head of the Municipal Office, Dunajska Streda, Mrs.Ing.Dana Habanova Representive of Municipal Conucil Dunajska Streda, Mrs.Prof.Judr.L’udmila Novacka, Phd. Department of Services and Tourism, University of Economics in Bratislava, Mr.Mgr.Gabriel Smogyı, General Manager Thermalpark Dunajska Streda katıldı.

Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, konuk Başkan Mr. Hajos ve heyetini Dalamanda konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “En kısa sürede iki Belediyenin Kardeş Şehir protokolünü imzalayarak Belediyelerin ve halkların kardeşliğine hizmet etme olanağını bulacağımızdan inancım tamdır. Umarım ve dilerim ki bizlerin başlattığı bu diyalog artarak ve büyüyerek gelecek yıllarda önemli ve anlamlı hizmetlere vesilesi olacaktır.”dedi.

Danujska Streda Belediye Başkanı Mr.Judr. Zoltan Hajos; ise “ Öncelikle şahsıma ve heyetimde bulunanlara Dalaman Belediyesi’nin gösterdiği yakın ilgi ve konukseverliğine teşekkür ediyorum. Türkiye ve Dalaman’la ilgili çok güzel duygu ve düşüncelerimin bulunduğunu; imzalanacak olan “Kardeş Şehir” protokol imzasının ardından iki Belediyenin karşılıklı çabaları ile, iki ülke halkının da birbirlerini yakından tanıma imkanı bulacağına inanıyorum. Buradan ben heyette bulunan arkadaşlarım en iyi duygular ile buradan ayrılacaklardır. “diye konuştu.

İkili görüşmelere geçmeden önce gelen konuklara Dalaman’a tanıtım CD si izlettirildi. Dalaman ekonomisi, sosyal ve kültürel yaşamı hakkında uzun bilgiler verildi. Dalaman Belediyesi’nin kadro, bütçe ve faaliyetleri hakkında uzun bilgiler verildi.

Ziyaret, inceleme ve görüşmeleri tamamlayan Slovakya Cumhuriyeti’nin Dunajska Streda Belediyesi heyeti, Dalaman’dan ayrıldı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.