Seydikemer’de okullar kitapla buluştu

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Seydikemer Okuyor, Okullar Kitapla Buluşuyor” projesinin ikinci aşamasında  3 bin 720 kitap Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile Seydikemer Kapalı Spor Salonu’nda...

Seydikemer’de okullar kitapla buluştu

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Seydikemer Okuyor, Okullar Kitapla Buluşuyor” projesinin ikinci aşamasında  3 bin 720 kitap Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile Seydikemer Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törenle 30 okula dağıtıldı.

Törende İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaş, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, okul müdürleri ve öğrenciler yer aldı.

Törende yaptığı konuşmada Kütüphane Haftası’nda yapılan bu törenin çok anlamlı olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Proje, çok güzel. Okursak her şeyi öğreniriz. Seydikemer’de okuma alışkanlığı arttırırsak geleceğimizi iyi hale getirmiş oluruz. Kitaplar insanlara dosttur. Kitaplar okuyucularına güzel mesajlar verir. Öğretmenlerimiz öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmalı. Bu alışkanlık ilkokul sıralarından başlar ve hayat boyu devam eder” ifadelerini kullandı.

Okumanın yaşı, zamanı ve mekanı olmadığını dile getiren Vali Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bilgi toplumu olmak için sürekli okumamız gerekir. Kitap okumayan kişi sorgulayamaz, analitik düşünemez ve kimliğini iyi ifade edemez. Bu alışkanlığı kazanan kişiler sayesinde bilgi toplumu oluruz. Güçlü bir toplum olmak için çok okuyalım, iyi düşünelim ve gelecek nesillere iyi şeyler bırakalım.”

Kitap dağıtım töreninin ikincisinin yapıldığını belirten Kaymakam Köken ise, proje kapsamında toplam 8 bin 640 kitabın dağıtıldığını söyledi.

Bu proje ile birlikte ilçede eğitim seferberliği başlatarak ileriye yönelik bir alt yapı oluşturma, okumayı sevdirme, okuyan ve yazan bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kaymakam Köken, “Öğrencilerimiz, paramız yoktu kitap alıp okuyamadık demesin diye bu projeyi hayata geçirdik. Türk Klasiklerinden ve dünya edebiyatından çeşitli kitaplar yer alıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.