Seydikemer’de kömür dağıtımına başlandı

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bekçiler mahallesinden başlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtmaya başladı.Kömür dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Seydikemler Kaymakamı Kaymakam...

Seydikemer’de kömür dağıtımına başlandı

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bekçiler mahallesinden başlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtmaya başladı.

Kömür dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Seydikemler Kaymakamı Kaymakam Köken; “İlçe merkezi ve mahallerde kömür dağıtımına başlandı. Geçen sene 500 ton kömür 571 kişiye dağıtıldı. Bu sene ise rakamları yükselttik. 750 ton kömür 750 kişiye dağıtılacak. Her sene olduğu gibi bu senede ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine kadar kömürler teslim edilecek.” Dedi.

Öğrencilere çanta desteği

Öte yandan; Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlkokula yeni başlayan öğrencilerin okula uyumunu kolaylaştırmak, okulu sevmesini sağlamak ve okul ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla öğrencilere çanta yardımı yapılması planlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda çanta ihtiyacı olan 500 öğrenci tespit edildi. 500 adet çanta alımı yapılarak dağıtımına başlandı.

İlçenin eğitim seviyesini arttırmak için projeler üreterek çalıştıklarını söyleyen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken; “2016-2017 eğitim-öğretim yılı başında, İlkokullarda öğrenim gören yaklaşık 5000 öğrenciye temizlik alışkanlığı kazandırmak amacıyla 5000 temizlik seti dağıttık. Şimdide İhtiyaç sahibi olan 500 öğrenciye 500 çanta aldık ve dağıtımına başladık. İlçemizin kurulmasından bu yana okullarla ilgili birçok projeleri hayata geçirdik. Projelerle ve yaptığımız çalışmalarla eğitim ve öğretim kalitesine büyük ölçüde katkı sağlanmıştır.

Geçen senelerde olduğu gibi bu senede ayakkabı ve eşofman takımı alımı için çalışmamalar devam etmektedir. En kısa zamanda projesi hazırlanarak dağıtımı yapılacaktır.”dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.