Seydikemer Gürün’ü ağırladı

Yerel Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Seydikemer ve köylerini ziyaret etti.CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla...

Seydikemer Gürün’ü ağırladı

Yerel Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Seydikemer ve köylerini ziyaret etti.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Seydikemer ziyaretlerinde, CHP Seydikemer Belediye Başkan adayı Alim Karaca, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban ve partililer eşlik etti. Başkan Gürün Seydikemer ziyaretine Uğurlu Mahallesi ve sanayi esnafını ziyaret ederek başladı. Başkan Gürün’ü samimi ve sıcak bir şekilde karşılayan mahalle sakinleri ve esnaf yeni ilçe olan Seydikemer hakkında da sorular sordu. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Gürün büyükşehir statüsüne geçildikten sonra hizmet alanlarına göre Seydikemer Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile hizmetin Seydikemer ve mahallerine geleceğini söyledi. Daha sonra Ortaköy, Ören, Paşalı, Söğütlüdere, Çobanlar Mahalleri’ni de ziyaret eden Başkan Gürün buralarda, CHP Seydikemer Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile birlikte vatandaşlara hitap etti.

“Muğla, Türkiye’ye örnek olacak”

CHP Seydikemer Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Seydikemer’in yeni bir ilçe olacağını, 52 köyün 6 beldenin kapatılarak her birinin Seydikemer ilçesi adı altında toplanacağını söyledi. Alim Karaca; “Seydikemer, coğrafi yapısı itibariyle Fethiye’nin neredeyse iki katı büyüklüğünde bir alan. Alt yapı, yollar ve su gibi sorunlar var. Bu sorunları yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Seydikemer Belediyesi ve görev alanı içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözeceğiz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Muğla’da yaptıklarıyla herkesin takdirini kazanmış, çok deneyimli bir insan Osman Gürün ile birlikte Seydikemer’imizi sizlerle birlikte yönetmek ve 5 yıl boyunca sorunlarımızı çözmek istiyoruz.”dedi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, sadece Muğla’da yeni büyükşehir yasasıyla 396 köy, 49 beldenin kapatılacağını söyledi. Muğla’da yerel seçimlerden sonra 13 ilçe belediyesi ve bir büyükşehir belediyesi olacağını söyleyen Başkan Gürün sözlerine şöyle devam etti; “ Yeni büyükşehir yasasıyla Muğla’da 13+1 gibi kocaman bir aile olacağız. Her ailede olduğu gibi aile bireylerinin istekleri, sorunları olacaktır. Bu istekler, sorunlar öncelik ve aciliyet sırasına göre hizmet alanları içinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından çözülecek. Her gittiğimiz ilçede, köyde sorunları ve çözüm önerilerini alıyoruz, vatandaşlarımızı dinliyoruz.”dedi. 30 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını söyleyen Başkan Gürün, Türkiye’de yaşanan güvensizlik ortamına vatandaşın sandıkta tepki vereceğini söyledi.

Başkan Gürün; “30 Mart seçimleri iki yönüyle çok önemli, birincisi Muğla Büyükşehir Belediyesi olacak. İkincisi de vatandaş ülkemizde yaşanan güvensizlik ortamına tepkisini sandıkta koyacak. İnsanlar kendisini yöneten siyasilerin onlara güven vermesini, huzuru sağlamasını, hizmet etmesini isterler. Oysa son yaşanan olaylarda insanların, siyasi iktidara, kurumlara, adalete güveni sarsılmıştır. Bu yüzden yerel seçimlerde herkes sandığa gitmeli, demokratik hakkını sandıkta oyunu kullanarak göstermelidir.”dedi.

CHP’nin yerel seçimlerdeki politikasına da değinen Başkan Gürün; “ CHP gelin birlikte olalım, hep beraber olalım diyor, daha önceki siyasi duruşu ne olursa olsun, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, doğru, dürüst, namuslu herkese kapımız açık diyor. Bunun en güzel örneğini CHP, Ankara’da, Hatay’da, Bursa’da gösterdiği belediye başkanı adayları ile ortaya koydu. Yerel seçimlerde Muğla’nın da Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Muğla çok farklı insanların yaşadığı, siyaseti yorumlayabilen, demokrasiyi özümsemiş insanların yaşadığı gelişmiş bir kent. Hep birlikte 30 Mart’ta yepyeni ve güçlü Muğla’ya kapılarımızı açacağız.”diye konuştu.

Başkan Gürün Seydikemer ziyaretinin ikinci gününde, Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Kadıköy beldesini, Döğer, Arsa, Güneşli, Kayadibi Yaka köylerini ziyaret eden Başkan Gürün’e Yaka Köyü ziyaretinde CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’da eşlik etti.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.