Sevimli Sincap tedaviye alındı

Havaların aniden soğuması insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkilemeye başladı. Marmaris’te soğuk havadan dolayı akciğer enfeksiyonu geçiren sevimli sincap klinikte tedavi altına alındı.Marmaris İlçesi’nde vatandaşlar...

Sevimli Sincap tedaviye alındı

Havaların aniden soğuması insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkilemeye başladı. Marmaris’te soğuk havadan dolayı akciğer enfeksiyonu geçiren sevimli sincap klinikte tedavi altına alındı.

Marmaris İlçesi’nde vatandaşlar tarafından evin bahçesinde bitkin bir halde bulunan bir aylık erkek Sincap yavrusu veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Minik Sincabın ilçede iki gün etkili olan soğuk hava nedeniyle ciğerlerini üşüttüğü belirlendi.

Marmaris’te geçtiğimiz hafta etkili olan soğuk hava yaban hayattaki hayvanları da etkiledi. Birol Vanlı, evinin bahçesinde yaklaşık 6 haftalık yavru bir sincabın bitkin halde yattığını görüp veteriner kliniğine götürdü. Klinikte yapılan incelemede sincabın aniden bastıran soğuk havadan etkilenerek akciğerlerini üşüttüğü anlaşılarak ilaç tedavisine başlandı. Klinikte 10 gün boyunca ilaç tedavisi uygulanan yavru sincap, iyileştikten sonra, kendisini kliniğe getirip tedavi ettiren Birol Vanlı’nın ceketinin cebinde yaşadığı bahçeye geri döndü.Kliniğin Veteriner Hekimi Yusuf Ormancı, evcil ve yaban hayvanların aniden bastıran soğuk havadan olumsuz etkilendiğini kaydetti. Ormancı, “yavru sincabın, üşütmeye bağlı olarak genellikle köpeklerde görülen ve akciğerleri etkileyen bir bakteri türünden kaptığını tespit edip tedavisine başladık ve kısa sürede tedaviden sonuç alıp hastayı taburcu ettik. Bakterinin aşısı var ancak yaban hayatta hayvanlara aşı yapılamadığından vahşi hayvanların bu bakteriden etkilenme oranı daha yüksektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.