SEKTÖR VE ÖĞRENCİ BULUŞTU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından turizm sektörü temsilcileri ile turizm öğrencilerinin buluşması Mavi Çatı’da gerçekleşti.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Öğrenci-Sektör’...

SEKTÖR VE ÖĞRENCİ BULUŞTU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından turizm sektörü temsilcileri ile turizm öğrencilerinin buluşması Mavi Çatı’da gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Öğrenci-Sektör’ buluşması ile turizm işletmelerine kalifiyeli katkı sağlanıyor. Üniversite Mavi Çatı salonunda düzenlenen öğrenci turizm sektörü buluşmasına rekor düzeyde katılım oldu. . Seksenin üzerinde firmanın yetkilileri ile görüşme şansı bulan öğrenciler yetkililer ile görüş alışverişinde bulunurken bir yandan da firmaların formlarını doldurdular.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmecilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cafer Topaloğlu, “Bu yıl 8. sini düzenlediğimiz turizmde okul sektör buluşmamıza yönelik bir organizasyon düzenledik. Bu organizasyona yaklaşık 80'in üzerinde firma katıldı. Türk Hava Yolları'nın Bodrum Bölge Müdürlüğü'nden tutun otellere, tatil köylerine kadar pek çok işletme bu organizasyonumuza dahil oldu. Öğrencilerimiz işletmelerle bir araya gelerek iş başvurusunda bulunma, staj başvurusunda bulunma ve kalıcı devamlı olarak çalışabilme fırsatını yakaladılar. Yaptığımız görüşmelerde ve feedbacklerde daha çok işletmelerin de memnun olduğunu, öğrencilerimizin de memnun olduklarını görüyoruz. Bunun sonucunda da her geçen gün sonuçlarını da görüyorum. Bundan önceki yıllara oranla daha yüksek düzeyde rekor bir katılım söz konusu. Gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladığımız, hem bölgemize yönelik işletmelere katkı sağlayacak, hem de öğrencilerimize katkı sağlayacak, hem de diğer firmalara katkı sağlayacak bir organizasyon. Burada bizim öğrencilerimiz ile birlikte Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun yanında Muğla Üniversitesine bağlı ilçelerdeki Meslek Yüksek okullarına da turizm eğitimi gören bütün öğrencilerimizde bu etkinliğin içerisinde bulundular. Onun dışında turizmle ilgili diğer BESYO'ya bağlı rekreasyon bölümü gibi veya turizm otel içerisinde yer alabilecek olan işletme bölümü öğrencileri gibi diğer bölüm öğrencileri de, Mühendislik Fakültesi öğrencileri de dahil olmak üzere iş başvurusunda bulunduklarını görüyoruz. O açıdan başarılı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bodrum Rixos Premium İnsan Kaynakları Müdürü Yasin Karasu, “Bu sene 8. si düzenlenen organizasyonda kalifiyeli elemanlar bulmasında çok katkısı oluyor. Her sene katılmaya çalışıyoruz. Kalifiyeli elemanlar bulurken daha çok üniversitede turizm okuyan arkadaşlara öncelik tanıyoruz. Bunların katkısı da zaten bizim için çok fazla sezonda bu arkadaşları değerlendiriyoruz, sezon bittikten sonra alıyoruz yurtdışındaki Rixos otellerimize de gönderiyoruz” dedi

Turizm sektör ündeki firmaların yetkilileri ile görüşen ve form dolduran öğrenciler bu etkinliğin kendilerine çok fayda sağladığını söyleyerek turizm sezonu başlamadan firmalarla bir araya gelme şansı buluyoruz, bu bizim sezon başladığında daha rahat iş bulmamızı sağlayacak dediler.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.