Şehit Ateşi Fethiye’ye düştü

Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Burak Cantürk'ün yaşadığı Fethiye'ye ateş düştü.Önceki gün akşam...

Şehit Ateşi Fethiye’ye düştü

Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Burak Cantürk'ün yaşadığı Fethiye'ye ateş düştü.

Önceki gün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle yapılan hain saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk(25) şehit düştü. Cantürk’ün Giresun nüfusuna kayıtlı olduğu, 15 yıldır Fethiye’de yaşadığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk 'ün şehit olduğu haberini gece geç saatlerde Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve diğer yetkililer Karaçulha Mahallesi 188 sokak Sanlar sitesi 1/3 No14'teki ailesine ulaşarak verdiler. Baba Ali Cantürk ve Anne Döndü Cantürk iki evladından tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca "vatan sağolsun" dedikleri öğrenildi. Cantürk ailesinin oturduğu evin balkonuna Türk Bayrağı asılırken komşularıda acı haberi öğrenince büyük üzüntü yaşadılar. Baba Ali Cantürk ve Anne Döndü Cantürk Fethiye'den Antalya'ya karayolu ile götürülürken, buradan da uçakla Diyarbakır'a götürüldüler.

Komşuları terörü lanetledi

Yaklaşık 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetlerine Uzman Çavuş olarak katıldığı öğrenilen Burak Cantürk'ün komşuları Sacide Aykütalp ile Durgadın Tüfekçi bu siteye 1 yıl kadar önce taşındıklarını , Uzman Çavuş olarak görev yaparken şehit olan Sezgin Burak'ı tatile geldiğinde gördüklerini gece acı haberi Kaymakam ve diğer yetkililerin verdiğini ardından Anne-Babanın Diyarbakır'a götürüldüğünü söylediler . "Evin 1 oğluydu, iki kardeştiler. Kız kardeşi de Ankara'da Uzman Çavuş ile evli" diyen komşuları. Terörü lanetliyoruz. Terör bitsin istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Komutan olmayı istiyordu

Şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün arkadaşı Abdullah Karaca (25), Fethiye'de askerlik öncesi fırın açıp birlikte çalıştıklarını araba alım satımı yaptıklarını belirterek, "Askerlikten sonra O komutan olmak istedi. Askerliği çok seviyordu. 'Uzman çavuş olacağım' dedi. Doğu'da görevini en iyi şekilde yapıyordu. Dün telefonla görüştük. Mayıs'ta tatile geleceğini söyledi. Fethiye'nin aşığıydı. Aşırı bir araba sevgisi vardı. Sıcak bir kalbi vardı" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Burak Cantürk için Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Giresun'a gönderildiği öğrenildi.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.