Sefertası Atölyesi sona erdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Atölye Muğla Bir, 13 ilçede düzenlediği 13 atölye çalışmaları kapsamında Marmaris İlçesi Hisarönü Mahallesinde Sefertası projesi için sistem tasarımı atölyesi düzenledi.‘Kıyı ve kırlarda...

Sefertası Atölyesi sona erdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Atölye Muğla Bir, 13 ilçede düzenlediği 13 atölye çalışmaları kapsamında Marmaris İlçesi Hisarönü Mahallesinde Sefertası projesi için sistem tasarımı atölyesi düzenledi.

‘Kıyı ve kırlarda kültürel ve doğal turlara katılan turistlere yöre mutfağını nasıl tattırabiliriz?’ temel sorusunun cevaplarının arandığı ‘Sefertası’ atölyesinde, liman ve marinalarda poşet kullanımının azaltılması için köylerde üretilen ambalajsız ve sağlıklı ürünlerin marinalarda satışı senaryosunun sistem tasarımı ilkeleri tartışıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri ile yapılan çalışmada, Turçev Vakfı’nın, yerel otel işletmeleri ve vatandaşların katılımıyla özellikle atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm konularında fikir paylaşımları yapıldı.

Çeşitli illerden, üniversitelerden ve farklı meslek gruplarından 20 katılımcı 5 gün boyunca Hisarönü mahallesinde konaklayarak marina işletmecileri ve vatandaşlarla görüşmeler yaptı. Anadolu mutfağını günümüz ihtiyaçlarına göre uyarlayan Gastronomika’dan Semi Hakim, tarhananın tarihteki hareketi ve bugünkü türlerini aktardığı sunumdan sonra, marina müşterilerinin taleplerini karşılayacak biçimde yeni ürünlerin üretimi konusunda fikirler verdi. Marinalarda ambalaj atıklarını azaltırken, kıyı ve kır entegrasyonu sağlayan sürdürülebilir sistem tasarımı önerileri kapsamında seyyar mutfaktankooperatif kurgusuna, festivalden eğitimlere ürün hikayelerinden üretici envanterine, bisiklet rotaları ve teşvik senaryoları gibi öneriler geliştirildi.

Sefertası ve diğer atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için muglabir.com adresini ziyaret edebilirler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.