Satılacak kurumlar vergi rekortmeni

Muğla’da Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu vergilendirme döneminde de ilk 3 sırayı hükümetin özelleştirme kapsamına aldığı Termik Santralleri ve Güney Ege Linyit İşletmeleri aldı.Muğla...

Satılacak kurumlar vergi rekortmeni

Muğla’da Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu vergilendirme döneminde de ilk 3 sırayı hükümetin özelleştirme kapsamına aldığı Termik Santralleri ve Güney Ege Linyit İşletmeleri aldı.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, 2013 yılı vergilendirme dönemine ait kurumlar vergisinde ilk 10 içinde yer alan kurumları açıkladı. Evci, Nisan ayı sonu itibari ile toplam 9 bin 328 adet kurumlar vergisi beyannamesi aldıkları açıkladı.

Santrallar ilk 100 içinde

2013 yılı vergilendirme faaliyetlerinden doğan 1-29 Nisan tarihleri arasında Vergi Dairelerine verilen kurumlar vergisi beyannamesine göre, toplam 780 milyon 993 bin 408 lira beyan edilen matrah üzerinden 153 milyon 169 bin 133 Tl kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiğini açıklayan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, “29 Nisan tarihi itibari ile toplam 9 bin 328 kurumlar vergisi mükellefi beyanname verdi. Muğla’da en çok vergiye tabi kurumlar vergisi veren ilk 10 mükellefimiz arasında birinci olan Yeniköy ve Yatağan Elektrik Üretim A.Ş. Türkiye geneli sıralamasında ilk 100 mükellef arasında 90. Sırada yer almıştır” dedi.

İlk 3 sırada kamu kurumu

Muğla’da Kurumlar Vergisi ilk 10’a giren kurumlar açıklanırken, Yeniköy ve Yatağan Termik Santralleri 28 milyon 135 bin 854 TL tahakkuk eden vergi ile birinci, 22 milyon 037 bin 654 TL ile Güney Ege Linyit İşletmesi (GELİ) ikinci, 12 milyon 333 bin 770 TL ile Kemerköy Termik Santrali üçüncü oldu. Muğla’daki kurumlar vergisi sıralamasının ilk 10 içinde Milas, Yatağan, Bodrum ve Marmaris ilçeleri bulunurken, Fethiye’den il 10’a giren kurumlar vergisi mükellefi bulunmuyor.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.