SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Sarıkamış Şehitleri,Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle anılırken, düzenlenen anma yürüyüşüne yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı.Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl...

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Sarıkamış Şehitleri,Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle anılırken, düzenlenen anma yürüyüşüne yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 99’uncu yıldönümünde yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Recai Güreli Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Leylak Sokak, Rifat Ayaydın Caddesi ve İsmet Çatak Caddesi üzerinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü binası önünde sona erdi.

Muğla merkez ve ilçelerinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi. Muğla amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, Futbol İl Temsilcisi Ali Karakaya, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş esnasında öğrenciler ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Vatan sana canım feda” ve Onuncu Yıl marşını okudular.

99 yıl önce Sarıkamış’ta vatan savunması için yola çıkan Mehmetçiklerin bu topraklar uğuruna canlarını feda ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “Türk gençliği, Atasının izinde, şehitlerinin peşinde, bu milletin topraklarına sahip çıkmak ve toprakların nasıl kazanıldığını tekrar dünyaya vurgulamak amacıyla bugün bu yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşle şehitlerimizin bu vatan için neler feda ettiğini bir kez daha görüyoruz. 81 ilde bu organizasyon gerçekleşiyor. Bu tarihi günler çok önemli. Biz, Muğla’da şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.